Rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu pasiekė 12 mėnesių žemumas

Rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu penktadienį, balandžio 7 d., pasiekė žemiausią lygį per pastaruosius vienerius metus. Kaip pranešama, 7 val. 40 min. Grinvičo (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku Maskvos akcijų biržoje už vieną JAV dolerį buvo mokami 82 rubliai.

 Rusijos rubliai.<br> Pixabay.com nuotr.
 Rusijos rubliai.<br> Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 4:03 PM

Paskutinį kartą toks rublio kursas fiksuotas 2022 m. balandį, praėjus dviem mėnesiams po to, kai Rusija pradėjo visapusišką invaziją į Ukrainą.

Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas trečiadienį pareiškė, kad įtaką rublio kurso svyravimams daro užsienio valiutų srautai į Rusiją ir iš jos. „Šie pakitimai susiję su importo padidėjimu ar eksporto procedūrų sumažėjimu“, – interviu valstybinei televizijai aiškino ministras. Pasak jo, rublio kursas „atitinka rinkos principus ir yra visiškai priklausomas nuo kintančių išorinių ekonomikos sąlygų“.

Paklaustas, ar rusams reikėtų sunerimti, A.Siluanovas tvirtino, kad Rusija gali būti užtikrinta dėl pinigų įplaukų, kurias šaliai atneš jos energetikos ištekliai. „Tai yra ženklas, kad šalis sulauks daugiau lėšų, o tai reiškia, jog rublio kursas bus linkęs stiprėti“, – pažymėjo finansų ministras.

Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą šiuo metu taikomos itin griežtos sankcijos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę pripažino, kad baudžiamosios priemonės gali neigiamai atsiliepti jo šaliai. Iki tol Kremliaus šeimininkas tvirtino, kad Maskvai pavyksta atsilaikyti prieš sankcijų daromą spaudimą.

Rusija yra pareiškusi, kad jos šalis jau esą prisitaiko prie Vakarų sankcijų. Šalis užsimojo užbaigti prisitaikymo procesą iki 2024 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.