Susidomėjimas Palanga – didžiulis: truputis vietų dar yra, tačiau teks imti, kas likę

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė sako, kad šiemet lietuviai per Velykų atostogas daug keliauja ne tik tiesioginiais reisais, bet ir po visą pasaulį.

Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga.<br>A. Aleksandravičius nuotr.
Palanga.<br>A. Aleksandravičius nuotr.
Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 3:23 PM

„Į JAV, Singapūrą, Mauricijų. Matome, kad ten, kur buvo galima įsigyti bilietų – kol kas paklausa yra didesnė nei pasiūla“, – balandžio 7 d. LRT radijui sakė ji.

Tuo metu Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė atkreipė dėmesį į didžiulį susidomėjimą Palangos kurortu šį savaitgalį ir kitą savaitę.

„Velykinį savaitgalį galima dar rasti vietų, tik reikėtų pasitenkinti tuo, kas yra likę laisva. Didesniuose viešbučiuose kambariai, kur nėra baseinų ar SPA paslaugų. Reikėtų labiau paieškoti“, – teigė ji.

Savo ruožtu „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė pastebėjo, kad šventinis savaitgalis žada neblogus orus.

„Galbūt pagaliau atsigaus ir pavasaris į mūsų namus. Siūlyčiau nepabėgti nuo Velykų, leistis į miesto turizmą. Pavyzdžiui, išskirčiau „Čiulbančias Velykas“ Druskininkuose, Birštonas taip pat ruošiasi Velykoms, o dar vienas miestelis, kurį kviečiau aplankyti, yra Švėkšna“, – LRT radijui komentavo ji.

Skrenda į Turkiją, Egiptą

Ž.Gavelienė dar pasakojo pastebėjusi neeilinį šių metų precendentą – kasdien į populiariausius kurortus kyla po dešimt lėktuvų.

„Šį rytą pakilo šeši ir taip tęsis visą Velykų savaitgalį. Ne tik šiemet, bet ir visais metais tai buvo vienas labiausiai keliaujamų periodų metuose. Šiemet dar prisidėjo tai, kad turime labai daug skrydžių į Turkiją. Lietuviai tikrai buvo išsiilgę saulės, nes pavasaris buvo vėlyvas. Dar ne visi keliavo po pandemijos. Tikrai kelionių poreikis yra didžiulis. Žmonės keliauja į užsienį, Lietuvoje, po regioną“, – kalbėjo ji.

Pašnekovė pridūrė, kad Turkija gali pasiūlyti ne tik karštą saulę, bet ir „viskas įskaičiuota“ viešbučius, SPA viešbučius, daug paslaugų, vandens parkus.

„Dažniausiai pavasarį keliaujama į tuos viešbučius, kur yra šildomi baseinai, kur yra dideli žaidimų kambariai įvairaus amžiaus vaikams, kur yra restoranai, pritaikyti vaikams su specialiu meniu.

Kitos kryptys – Atlanto vandenyno salos Madeira, Tenerifė. Be to – Egiptas, kuris gali pasigirti šiluma, kitomis pramogomis. Į šias kryptis keliaujama tiesioginiais reisais“, – dėstė Ž.Gavelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.