Dar daugiau miestų skelbia šildymo sezono pabaigą

Į šalį plūstelėjus šilumos bangai ir nusistovėjus vidutinei oro temperatūrai, miestai nuo šio ketvirtadienio skelbia šildymo sezono pabaigą.

Į šalį plūstelėjus šilumos bangai ir nusistovėjus vidutinei oro temperatūrai, miestai skelbia šildymo sezono pabaigą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į šalį plūstelėjus šilumos bangai ir nusistovėjus vidutinei oro temperatūrai, miestai skelbia šildymo sezono pabaigą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 3:13 PM

Tarp tokių miestų – ir Kaunas, praneša miesto savivaldybė.

Pirmieji pokyčių sulauks daugiabučių namų gyventojai. Dėl švietimo ir sveikatos įstaigų bus sprendžiama kitą savaitę.

Savivaldybė primena, kad šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl daugiabučių namų šildymo pradžios ir pabaigos, nepažeisdami nustatytų higienos normų.

„Kaip ir kasmet norintieji šildymo sezoną pratęsti, gali kreiptis į daugiabučio namo, butų ir kitų patalpų savininkų bendrojo naudojimo objektų valdytoją. Tam reikia daugumos (50 proc. +1) daugiabučio namo bendraturčių sutikimo.

Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos fiksuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti.

Dėl atšilusių orų šįmet Kaunas šildymo sezoną baigia anksčiau nei įprastai. Pernai sprendimas nutraukti šildymą priimtas balandžio 25 d., o užpernai – gegužės 6 d.“ – nurodoma pranešime.

O Alytuje šildymo sezonas baigiamas trečiadienį, praneša miesto savivaldybė.

„Informuojame, kad Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė pasirašė įsakymą kuriame nurodoma, kad Alytaus mieste 2022–2023 m. šildymo sezono pabaiga yra balandžio 12 d.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė ir Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovai gali savarankiškai spręsti dėl 2022–2023 m. šildymo sezono pabaigos nustatymo, užtikrinant higienos normose reglamentuotus patalpų mikroklimato parametrus“, – nurodo savivaldybė.

Trečiadienį šildymas sustabdytas ir Vilniuje. 

Sostinės darželiuose ir asmens sveikatos priežiūros įstaigose šildymo sezonas galės būti tęsiamas pagal poreikį, įstaigų vadovų nuožiūra. Šiais metais palanki lauko temperatūra leido sklendes užsukti dviem savaitėmis anksčiau nei pernai – tuomet šildymo sezonas buvo užbaigtas balandžio 25 dieną, priminė savivaldybė.

2021–2022 metų šildymo laikotarpį vidutinė lauko temperatūra buvo 1,2°C – 0,3°C žemesnė nei 2021–2022 metais, bet vidutinė šilumos kaina šį sezoną siekė 8,01 ct/kWh be PVM ir buvo 6 proc. mažesnė nei pernai. Palyginimui, 2021–2022 metų sezoną vidutinė šilumos kaina siekė 8,48 ct/kWh be PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.