Sukasi kaip išmano: dėl sankcijų „Aeroflot“ priversta siųsti lėktuvus remontuoti į Iraną

Dėl Vakarų sankcijų, draudžiančių ne tik skrydžius į Rusiją ir iš jos, bet ir Rusijos oro linijų bendrovių orlaivių techninę priežiūrą, didžiausia Rusijos oro vežėja „Aeroflot“ buvo priversta vieną iš savo lėktuvų „Airbus A330–300“ siųsti remontuoti į Iraną. Apie tai pranešė Rusijos naujienų svetainė RBC.

„Aeroflot“ patvirtino, kad išsiuntė vieną savo orlaivį į Iraną atlikti techninės priežiūros.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
„Aeroflot“ patvirtino, kad išsiuntė vieną savo orlaivį į Iraną atlikti techninės priežiūros.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 6:40 PM

Tai pirmas kartas, kai Rusijos oro transporto bendrovė išsiuntė vieną iš savo orlaivių remontuoti į Iraną. Techninės priežiūros darbus atliks Irano oro transporto bendrovė „Mahan Air“, rašoma portale „The Moscow Times“.

„Aeroflot“ patvirtino, kad išsiuntė vieną savo orlaivį į Iraną atlikti techninės priežiūros, ir pabrėžė, kad „Mahan Air“ turi „reikiamą įrangą ir įrenginius, sertifikatus ir didelę patirtį“ šiam darbui atlikti ir kad tikisi, jog techninė priežiūra bus atlikta „kokybiškai“, pranešė RBC.

Pernai vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos įvedė sankcijas Rusijos oro susisiekimo pramonei: uždraudė Rusijos orlaiviams įskristi į jų oro erdvę, parduoti atsargines dalis bei ragino prižiūrėti ir drausti Rusijos oro linijų bendrovių naudojamus lėktuvus.

Taip pat buvo reikalaujama, kad lizingo bendrovės nutrauktų visas orlaivių nuomos sutartis su Rusijos oro vežėjais.

Todėl dar 2022 m. liepą Rusija pasirašė susitarimą su Iranu, kuriam pačiam jau daugelį metų taikomos tarptautinės sankcijos, dėl įrangos ir atsarginių dalių tiekimo Rusijos aviacijos pramonei, taip pat dėl Rusijos orlaivių remonto ir techninės priežiūros.

Parengta pagal „The Moscow Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.