Ukrainos energetikos milžinė „Naftogaz“ skelbia laimėjusi svarbią bylą prieš Rusiją

Ukrainos energetikos milžinė „Naftogaz“ ketvirtadienį pranešė, kad Hagoje veikiantis Nuolatinis arbitražo teismas įpareigojo Rusiją sumokėti jai 5 mlrd. JAV dolerių (4,5 mlrd. eurų) dydžio kompensaciją dėl neteisėto kompanijos turto Kryme konfiskavimo.

Nuolatinis arbitražo teismas įpareigojo Rusiją sumokėti jai 5 mlrd. JAV dolerių kompensaciją dėl neteisėto kompanijos turto Kryme konfiskavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuolatinis arbitražo teismas įpareigojo Rusiją sumokėti jai 5 mlrd. JAV dolerių kompensaciją dėl neteisėto kompanijos turto Kryme konfiskavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Apr 13, 2023, 4:13 PM

„Naftogaz“ vadovas Oleksijus Černyšovas kalbėjo apie „svarbią pergalę energetikos fronte“. „Nepaisant Rusijos bandymų trukdyti teisingumui, arbitražo tribunolas įpareigojo Rusiją kompensuoti „Naftogaz“ 5 mlrd. dolerių nuostolius“, – tvirtino O. Černyšovas. Jis pažymėjo, kad naujausias teismo nuosprendis „susijęs su Rusijos įvykdytu mūsų turto Kryme konfiskavimu 2014 m.“

„Naftogaz“ šią bylą inicijavo dar 2016 m.

„Teismas atmetė Rusijos tvirtinimus, kad „Naftogaz“ neturi teisės pretenduoti į bet kokią kompensaciją dėl jos turto nusavinimo“, – pareiškė bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.