Raimondas Kuodis palieka Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojo kėdę

Prezidentas Gitanas Nausėda šešeriems metams Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja paskyrė Julitą Varanauskienę, o Lietuvos banko valdybos nare – Jurgitą Šaučiūnienę, skelbia Prezidentūra.

R.Kuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Kuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Varanauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Varanauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 12:06 PM, atnaujinta Apr 14, 2023, 12:12 PM

Šiuo metu J.Varanauskienė vadovauja Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Naujas pareigas pradės eiti balandžio 24 dieną ir jose pakeis dvi šešerių metų kadencijas dirbusį Raimondą Kuodį.

J.Varanauskienė yra patyrusi privataus ir viešojo sektoriaus finansinių institucijų aukščiausio lygio vadovė, turinti gerus analitikos įgūdžius, teorinius ir praktinius lyderystės bei vadybos gebėjimus. J.Varanauskienė nuo 2019 m. vadovauja Valstybinio socialinio draudimo fondui. Turi darbo patirties švietimo ir mokslo srityje.

Į Lietuvos banko valdybos nario pareigas paskirta J.Šaučiūnienė, šiuo metu dirbanti Lietuvos banko Korporatyvinių paslaugų departamento direktore, naujas pareigas pradės eiti balandžio 17 dieną.

J.Šaučiūnienė yra sukaupusi didelę darbo patirtį ne tik viešajame, bet ir privačiame finansų sektoriuje. Naujai paskirta valdybos narė nuo praėjusių metų sausio vadovauja Korporatyvinių paslaugų departamentui Lietuvos banke. Ji taip pat yra ir banko atstovė Europos centrinio banko Biudžeto komitete bei Apskaitos ir pinigų politikos pajamų komitete.

Anksčiau J.Šaučiūnienė yra dirbusi keliuose didžiuosiuose komerciniuose bankuose, turi darbo finansinių technologijų sektoriuje patirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.