Jau vaikystėje svajojo apie elektronikos inžinieriaus profesiją

Ar Jūs prisimenate, kuo svajojote tapti užaugę? Ar tas svajones Jums pavyko įgyvendinti? Laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojus Arnoldas Kozlovskij apie savo būsimą profesiją svajojo nuo vaikystės. Vaikinas buvo stropus, mokytis mėgdavęs vaikas, kuris, stebėdamas savo tėtį, besidarbuojantį prie elektros įrenginių, svajojo savo ateitį sieti su elektronika. „Jau vaikystėje žinojau, kad būsiu elektronikos inžinieriumi“, – sako Arnoldas.

Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Mechatronikas, pameistrys Arnold Kozlovskyj.
Mechatronikas, pameistrys Arnold Kozlovskyj.
Profesijos mokytojas Vaclav Zelenkevič.
Profesijos mokytojas Vaclav Zelenkevič.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Filmavimo akimirkos.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 12:19 PM, atnaujinta Apr 17, 2023, 5:38 PM

Baigęs mokyklą jis nusprendė savo svajonės siekti Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centre. Šiandien Arnoldas sako, kad šis pasirinkimas buvo vienas geriausių sprendimų jo gyvenime. „Jau dvyliktoje klasėjė žinojau ką rinksiuosi, viskas tuo metu priklausė nuo egzaminų, kaip man pavyks juos išlaikyti ir kur galėsiu įstoti. Aš pasirinkau, mano manymu, vieną geriausių specialybių – mechatroniką. Mano mokslai truko dvejus metus. Per tokį laiką tikrai galima išmokti labai daug“, – patirtimi dalijosi Arnoldas.

Mechatronikos profesija, pasak Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytojo Vaclavo Zelenkevič, yra sudurtinė profesija, apimanti labai daug inžinerinių krypčių, kuri net tik šiandien, bet ir ateityje bus labai paklausi. Pasak mokytojo, šią profesiją studijuoti gali kiekvienas, norintis ateityje turėti paklausią darbo vietą.

„Mechatroniko profesija tikrai sudėtinga specialybė, kurią galime pavadinti amatu, nes ji susideda net iš kelių dalių: mechanikos, elektros, elektronikos, valdymo technologijų – tai jau sudėtingos sistemos, turinčios valdiklius, kuriuos mes mokomės programuoti, o tuomet pereinam jau prie aukščiausio lygio mechatronikoje – robotų. Prie jų dar prisideda informacinės technologijos ir programavimas.

Nors mechatronika yra sudėtinis ir sudėtingas mokslas, bet mokytis labai smagu, kai tai padalinta į mažus gabalėlius“, – sakė Vaclavas Zelenkevič. Profesijos mokytojas pridūrė, kad mechatroniką studijuoti gali visi nuo 18 metų iki gyvenimo pabaigos. Svarbu, kad žmogus mėgtų konstruoti, nebijotų iššūkių, norėtų dirbti komandoje, nebijotų naujų technologijų. Tai nėra rutina, kiekvieną dieną reikia atlikti skirtingas užduotis, susidurti su skirtingais gedimais.

„Specialybė mane sužavėjo, esu tikras, kad ateityje ji bus labai paklausi, nes jau šiandien mechatronikų poreikis labai didelis. O tai reiškia, kad ir alyginimai augs“, – džiaugėsi Arnoldas Kozlovskij.

Studijuojant mechatronikos profesiją, studentai daugiausiai yra mokomi praktinių įgūdžių lavinimo, o tam didelę įtaką daro ir pameistrystės mokymo formos pritaikymas. „Mes daug greičiau užauginame kokybiškus specialistus savo rinkai“, – sako profesijos mokytojas. Studijuojant mechatroniką iššūkių netrūksta nei studentams, nei specialybės mokytojams. Tai profesija, anot Vaclavo Zelenkevič, su kuria auga ir mokytojai, ir mokiniai.

Šiandien, mechatronikos studijas baigęs mūsų laidos herojus Arnoldas Kozlovskij, džiaugiasi, kad du metus trunkantys mokslai jam buvo ne tik įdomūs ir labai naudingi, bet ir suteikė galimybę turėti pagrindą po kojomis. Ką šiuo metu veikia Arnoldas žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.