Šiaulių arena turės naują valdytoją: žada, kad neties rankos į mokesčių mokėtojų kišenes

Šiaulių arena turės naują valdytoją – pasirašyta penkerių metų trukmės koncesijos sutartis su bendrove „Sarlita“.

Šiauliai nuo šiol gaus pinigų už areną, o ne mokės iš miesto iždo.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliai nuo šiol gaus pinigų už areną, o ne mokės iš miesto iždo.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliai nuo šiol gaus pinigų už areną, o ne mokės iš miesto iždo.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliai nuo šiol gaus pinigų už areną, o ne mokės iš miesto iždo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 11:36 AM

Iš pradžių išbrokuota, tačiau per teismus į laimėtojus prasibrovusi įmonė neties rankos į mokesčių mokėtojų kišenes ir pati mokės koncesijos mokestį už naudojimąsi arena.

Šiaulių valdžia šią sutartį pateikė kaip ypač didelį laimėjimą. Tiesa, ilgokai delsta įvardinti, kas bus naujasis valdytojas. Apie jį paskelbta, kai žurnalistai išsiaiškino, jog konkursą laimėjo prieš tai valdininkų kaip netinkama išmesta bendrovė.

Pirmoji 15 metų koncesijos sutartis buvo pasirašyta 2006 metų birželį, bet koncesijos mokestis viešajai įstaigai „Pramogų sala“ iš Šiaulių miesto iždo tebemokamas iki šiol.

Mat sutartyje buvo numatyta, kad ji įsigalios tik oficialiai perdavus turtą, o tai buvo padaryta tik 2007 m. pabaigoje.

Negana to, Šiaulių valdžia taip nevykusiai rengė koncesininko parinkimo konkursą, kad nepakako net metų.

Praėjusių metų pradžioje konkursą paskelbusi Šiaulių miesto savivaldybė išbrokavo įmonę „Sarlita“, bet ji kreipėsi į teismą.

Teismas pabaksnojo į konkurso sąlygas ir pripažino, kad pretendentė pašalinta be pagrindo. Savivaldybė pateikė apeliaciją, bet pralaimėjo ir aukštesnės instancijos teisme.

Užsispyrėliškam bylinėjimuisi ne tik buvo sugaišti 8 mėnesiai, bet ir teko atlyginti apie 20 tūkst. eurų siekiančias išlaidas teisininkams. Kadangi nesugebėta laiku parinkti koncesininko, dar teko pratęsti sutartį su esamu valdytoju, o jam už šių metų pusmetį atseikėti dar apie 150 tūkst. eurų.

Galiausiai nutarta kviestis į derybas prieš tai išbrokuotą įmonę „Sarlita“. Suderėta, kad ji kasmet Šiaulių miestui sumokės už naudojimąsi arena po 50 tūkst. eurų (be pridėtinės vertės mokesčio).

Sutartis pasirašyta tik 5 metams, nes pastatui jau reikia kapitalinio remonto. Nutarta ruošti sąlygas 15 metų trukmės koncesijos sutarčiai ir numatyti, kokiomis sąlygomis ir kieno pinigais bus remontuojama arena.

Naujasis valdytojas sutartyje įsipareigojo kasmet surengti kur kas daugiau renginių, suteikti neatlygintinų paslaugų miestui, o krepšinio klubui „Šiauliai“ sudaryti lengvatines sąlygas. Beje, su pastaruoju naujasis arenos valdytojas yra susijęs per vieną „Sarlitos“ įmonės akcininką.

„Dėliojame būsimo naujo sezono gaires. Renginių organizatoriai bendradarbiauja geranoriškai, todėl jau dabar aišku, kad šiauliečius maloniai nustebinsime“, – sakė „Sarlitos“ direktorius Renatas Načajus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.