Atsirūgo prekyba nelegaliais produktais – išdavė etiketės skelbimuose

Valstybinės augalininkystės tarnybos Šiaulių regioninio skyriaus specialistai stebėdami prekybos trąšomis rinką aptiko ir užkardė prekybą nelegaliomis trąšomis.

Skelbimuose reklamuojamos nelegalios trąšos atpažintos iš reikalavimų neatitinkančios produkto etiketės, atvedusios kontrolierius iki pažeidėjo įmonės durų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skelbimuose reklamuojamos nelegalios trąšos atpažintos iš reikalavimų neatitinkančios produkto etiketės, atvedusios kontrolierius iki pažeidėjo įmonės durų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-18 13:06

Pasak Augalininkystės tarnybos specialistų, skelbimuose reklamuojamos nelegalios trąšos atpažintos iš reikalavimų neatitinkančios produkto etiketės, atvedusios kontrolierius iki pažeidėjo įmonės durų. Nelegalų tręšiamąjį produktą – skystas organines-mineralines trąšas – platinančioje įmonėje buvo aptikta 940 litrų šio produkto, nemaža jo dalis (1370 litrų) jau buvo parduota.

Nustatant pažeidimo mastą Augalininkystės tarnyba bendradarbiavo su Valstybine mokesčių inspekcija.

Augalininkystės tarnyba įmonės savininkui skyrė 8085 eurų baudą.

Visi į Lietuva pateikiami ir tiekiami tręšiamieji produktai turi būti įtraukti į tręšiamųjų produktų identifikavimo sąrašą arba turi atitikti Reglamento (ES) 2019/1009 reikalavimus.

Už nelegalių tręšiamųjų produktų pateikimą ir tiekimą į rinką gali būti paskirta bauda nuo 70 iki 100 proc. ekonominės veiklos vykdytojo gautų pajamų už parduotus tręšiamuosius produktus ir pajamų, kurios galėjo būti gautos už neparduotus, tačiau ekonominės veiklos vykdytojo rinkai pateiktus arba tiektus Lietuvos Respublikos tręšiamųjų produktų įstatymo ir (arba) Reglamento (ES) 2019/1009 reikalavimų neatitinkančius tręšiamuosius produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.