Europa sunerimo dėl sezoninių darbuotojų sąlygų Lietuvoje: davė du mėnesius pasiaiškinti

Europos Komisija trečiadienį paragino Lietuvą ir dar 9 valstybes nares į nacionalinę teisę perkelti visas Sezoninių darbuotojų direktyvos nuostatas.

Europos Komisija trečiadienį paragino Lietuvą ir dar 9 valstybes nares į nacionalinę teisę perkelti visas Sezoninių darbuotojų direktyvos nuostatas.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Europos Komisija trečiadienį paragino Lietuvą ir dar 9 valstybes nares į nacionalinę teisę perkelti visas Sezoninių darbuotojų direktyvos nuostatas.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 4:25 PM

EK nusprendė pradėti pažeidimo nagrinėjimo procedūrą išsiųsdama oficialius pranešimus atitinkamai Lietuvai, Belgijai, Bulgarijai, Vokietijai, Estijai, Graikijai, Italijai, Kiprui, Latvijai ir Liuksemburgui dėl to, kad šios šalys į nacionalinę teisę visiškai tinkamai neperkėlė visų Sezoninių darbuotojų direktyvos (Direktyva 2014/36/ES) nuostatų.

Kaip primenama EK pranešime, direktyva siekiama užtikrinti sąžiningas ir skaidrias trečiųjų šalių sezoninių darbuotojų priėmimo į ES taisykles. Ja taip pat siekiama užtikrinti deramas darbo ir gyvenimo sąlygas, lygias teises ir pakankamą apsaugą nuo išnaudojimo.

Užtikrinti, kad būtų visapusiškai laikomasi Sezoninių darbuotojų direktyvos, yra svarbi išankstinė sąlyga siekiant į ES pritraukti sezoniniam darbui reikalingą darbo jėgą ir tai taip pat galėtų padėti sumažinti neteisėtą migraciją.

Europos Komisija stebi, kaip visos valstybės narės perkėlė šiuos teisės aktus į nacionalinę teisę. EK mano, kad šios valstybės narės netinkamai perkėlė ir (arba) įgyvendino kai kuriuos direktyvoje nustatytus įpareigojimus.

Išvardytosios valstybės narės turi per du mėnesius atsakyti į EK pateiktus argumentus. Jei nebus pateiktas priimtinas atsakymas, Komisija gali nuspręsti išsiųsti joms pagrįstą nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.