J. Yellen: JAV nori, kad jas su Kinija sietų konstruktyvūs ir sąžiningi ekonominiai ryšiai

Jungtinės Valstijos nori, kad jas su Kinija sietų „konstruktyvūs ir sąžiningi“ ekonominiai ryšiai. Remiantis iš anksto paskelbtais komentarais, tai vėliau ketvirtadienį pareikš JAV iždo sekretorė Janet Yellen.

J.Yellen.<br>AOP nuotr.
J.Yellen.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Apr 20, 2023, 12:43 PM

Kaip pranešama, kalboje, kurią J. Yellen pasakys Johnso Hopkinso universitete, pareigūnė pabrėžia, kad, nepaisant visko, JAV nepraranda ryžto ginti savo vertybes ir nacionalinį saugumą. „Šiame kontekste siekiame konstruktyvių ir sąžiningų ekonominių ryšių su Kinija“, – nurodo iždo sekretorė.

Pasak J. Yellen, abi šalys turi „atvirai aptarti sudėtingus klausimus“ ir plėtoti bendradarbiavimą. Pareigūnė pabrėžia, kad ekonominės konkurencijos tvarumą gali užtikrinti tik sąžiningumas. „Tęsime bendradarbiavimą su savo sąjungininkais, reaguodami į Kinijos nesąžiningą ekonominę praktiką“, – sako J. Yellen.

JAV iždo sekretorė kalbą sakys tarp Vašingtono ir Pekino tvyrant padidėjusiai įtampai.

Pastaraisiais metais abi šalys vaidijasi ne tik dėl prekybos, bet ir dėl žmogaus teisių bei kitų klausimų. Nors JAV ir Kinija yra susitarusios plėsti bendradarbiavimą makroekonominiais klausimais, taip pat klimato ir skolų srityse, J. Yellen pabrėžia, kad „būtina padaryti daugiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.