Vokietiją paralyžiavo geležinkelių ir dalies oro uostų darbuotojų streikas

Transporto darbuotojų streikas nuo balandžio 21 d. ryto visoje Vokietijoje sustabdė didžiąją dalį geležinkelių transporto, reikalaujant didinti atlyginimus, kad būtų kompensuotos kylančios kainos.

Vokietijoje streikuoja geležinkelių darbuotojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijoje streikuoja geležinkelių darbuotojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 11:58 AM

Atskiras streikas taip pat palietė Hamburgo, Kelno (Bonos), Diuseldorfo, Štutgarto ir Karlsrūhės (Baden Badeno) oro uostus, bet ne pagrindinį tarptautinį Frankfurto oro uostą.

Geležinkelių profsąjunga EVG pranešė, kad streikas prasidėjo 3 val. ryto (1 val. Grinvičo laiku). Valstybinė geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ (DB) teigė, kad tikisi atnaujinti tolimuosius reisus popiet, tačiau gali būti, kad streiko poveikis bus jaučiamas iki vakaro.

DB žmogiškųjų išteklių vadovas Martinas Seileris sakė, kad streikas judriausią savaitės dieną smarkiai paveiks keleivius, važiuojančius į darbą ir atgal. Pasak jo, EVG prarado saiko jausmą ir siekia vien tik sukelti konfliktą. Kitas DB ir EVG derybų raundas įvyks antradienį.

Šis streikas – antrasis iš serijos streikų, kuriais siekiama užsitikrinti, kad mažiausiai uždirbančių darbuotojų darbo užmokestis būtų padidintas mažiausiai 650 eurų per mėnesį, o gaunančiųjų didesnį darbo užmokestį DB – 12 proc.

EVG derasi 230 tūkst. darbuotojų vardu: 180 tūkst. DB, ir likusiųjų – kitose įmonėse. Derybos vyksta nuo vasario pabaigos.

Streikus oro uostuose paskelbė paslaugų profesinė sąjunga „Verdi“. Kovo 27 dieną EVG ir „Verdi“ suvienijo jėgas ir paskelbė streiką, dėl kurio kelioms valandoms buvo sustabdytas visas geležinkelių eismas ir tuo pačiu metu – kelių oro uostų darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.