„Girtekos“ įmonei Norvegijoje teismas skyrė beveik 39 tūkst. eurų baudą

Norvegijos Sognės ir Fjurdanės apygardos teisme „Girteka Logistics“ dukterinė įmonė „Girmeta“ apkaltinta 19 neteisėto krovinių vežimo atvejų. Už tai teismas nusprendė skirti 450 tūkst. Norvegijos kronų (38,7 tūkst. eurų) baudą, praneša „tungt.no“.

„Girteka Logistics“.<br>V.Balkūno nuotr.
„Girteka Logistics“.<br>V.Balkūno nuotr.
„Girteka Logistics“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Girteka Logistics“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 3:02 PM

Tinklapyje rašoma, kad 19 neteisėto krovinių vežimo atvejų įvyko nuo 2019 metų rugsėjo iki 2021 metų gruodžio įvairiais maršrutais Norvegijoje. Prokuroras teigė, kad „Girmetai“ turėtų būti skirta 456 tūkst. Norvegijos kronų bauda. Tuo metu įmonės advokatai teigė, kad ji turėtų būti išteisinta arba kad jos veikla turėtų būti vertinama kuo švelniau.

Tačiau teismas sprendime pabrėžė nusikalstamų veikų mastą, taip pat tai, kad bauda turi būti tokio dydžio, kad būtų pasiektas prevencinis poveikis. Daugelis pažeidimų pirmiausia susiję su formaliomis klaidomis – trūkstamais arba netinkamais dokumentais. Bendrovė vėliau dokumentais įformino tarptautinį transportą – kad kitu atveju krovinių vežimas būtų buvęs teisėtas.

2019–2021 metais Norvegijos viešųjų kelių administracija įvairiose kontrolės vietose sustabdė įvairias „Girmetos“ užsienio transporto priemones. 17 patikrinimų metu Norvegijos kelių administracija rado klaidų tarptautinio vežimo dokumentuose, kurie sudaro krovinių vežimo pagrindą.

Vieno patikrinimo metu Norvegijos kelių administracija nustatė, kad per septynių dienų laikotarpį buvo atlikti daugiau nei trys krovinių vežimo reisai. Paskutiniu atveju kelių direkcija nustatė, kad kroviniai buvo vežami pasibaigus septynių dienų laikotarpiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.