„JPMorgan“ vadovas: „First Republic“ perėmimas „turėtų padėti stabilizuoti“ sektorių

„First Republic“ įsigijimas, tikėtina, nuramins sumaištį bankininkystės sektoriuje, pirmadienį pareiškė didžiausio JAV banko „JPMorgan Chase“ generalinis direktorius Jamie‘is Dimonas po pranešimų, kad jo bankas perims sunkumų ištiktą vidutinio dydžio kreditorių. Apie tai pirmadienį pranešė Federalinis indėlių draudimo fondas (FDIC). Bus perimti visi indėliai ir beveik visas turtas.

First Republic bankas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
First Republic bankas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 9:35 PM

„Tikimės, kad tai padės stabilizuoti situaciją“, – prieš atsidarant JAV vertybinių popierių biržai telefonu žurnalistams sakė J. Dimonas.

Federalinės agentūros apskaičiavimu, „First Republic“ nuostoliams padengti reiks sumokėti apie 13 mlrd. JAV dolerių, tačiau 84 banko skyriai pirmadienį galės atnaujinti savo įprastą veiklą.

„Mūsų vyriausybė paragino mus ir kitus imtis veiksmų, ir mes tai padarėme“, – pareiškime teigė „JPMorgan“ generalinis direktorius J. Dimonas po pranešimo apie sandorį.

Iki prasidedant prekybai, „JPMorgan“ akcijos pabrango 4,3 proc., tuo tarpu JAV akcijų ateities sandorių vertė pakito nežymiai.

Kovo mėnesį vienas po kito žlugo du panašaus profilio bankai „Silicon Valley Bank“ (SVB) ir „Signature Bank“.

1985 metais įsteigtas „First Republic“ pagal indėlių apimtis buvo 14-as šalies bankas.

SVB žlugimas buvo didžiausias banko bankrotas Jungtinėse Valstijose nuo 2008 m. finansų krizės. Jis pakurstė audringą sumaištį bankininkystės sektoriuje ir biržose – taip pat Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.