Apdovanojimų krepšyje – išskirtinis verslo „Oskaras“

„SDG parduoda protą, o parduoti galima tik tai, ko turi daugiau, nei vidutiniškai yra rinkoje“, – tai mėgstamas SDG bendrovės generalinio direktoriaus Eduardo Jaso posakis. Jis neabejoja – kvalifikuoti, išsilavinę darbuotojai yra didžiausias įmonės turtas. 

Už praėjusių metų veiklą bendrovė SDG gavo pagrindinį Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimą – ji tapo „Metų socialiai atsakinga įmone 2022“.
Už praėjusių metų veiklą bendrovė SDG gavo pagrindinį Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimą – ji tapo „Metų socialiai atsakinga įmone 2022“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-03 09:00, atnaujinta 2023-05-03 09:18

Ir SDG vadovas E.Jasas, ir kiti įmonės darbuotojai per įvairius verslo apdovanojimus daugybę kartų lipo ant garbės pakylos. Kad ir kokie būtų apdovanojimai, jie yra ne kas kita, o kūrybingų, socialiai atsakingų darbuotojų nuopelnas.

Išsilavinimas. Darbuotojų išsilavinimui ir kvalifikacijai SDG skiriamas ypatingas dėmesys.

Šiuo metu įmonėje dirba net penki įvairių sričių mokslų daktarai.

Kiekvienais metais po keletą darbuotojų studijuoja aukštosiose mokyklose, o SDG apmoka jų studijas.

„Studijuoja ne tik jaunimas. Turime darbuotojų, kurie papildomas profesines studijas baigė būdami 60-ies. Skatiname mokytis ne tik darbuotojus – kasmet Rugsėjo 1-osios proga skiriame pinigines dovanas besimokantiems darbuotojų vaikams“, – teigė E.Jasas.

Mokytis visą gyvenimą – neišvengiama SDG darbuotojų realybė.

Bendra veikla. SDG bendrovėje dirba žmonės, turintys įvairios gyvenimiškos patirties, skirtingų pomėgių, troškimų. Todėl įmonėje skiriama laiko ir su darbu nesusijusiems bendriems renginiams. Tai suteikia galimybę žmonėms patirti nuotykių, imtis kitokios veiklos.

Pasak E.Jaso, įvairių paslaugų galima nusipirkti rinkoje, bet daug smagiau, kai savanoriaudami ar organizuodami įmonės renginius darbuotojai tarp kolegų susiranda draugų, bendraminčių ir atranda savo talentus.

Apdovanojimų sistema. Kiekvienam žmogui rūpi, kad jo pastangos būtų pastebėtos ir įvertintos.

SDG yra daugelio darbdavių organizacijų narė, todėl ir jų organizuojamuose apdovanojimuose už įvairius nuopelnus SDG nominacijoms siūlo turinčius patirties ir pripažinimą savo darbuotojus.

Šiuo metu SDG dirba 10 darbuotojų, įvertintų Lietuvos pramonininkų konfederacijos „Profesijos riterio“ ženklu.

Dar 20 darbuotojų yra apdovanoti Prekybos, pramonės ir amatų rūmų Darbo žvaigždės medaliu, dviejų darbuotojų veikla įvertinta III laipsnio bronzos Darbo žvaigžde.

Tai SDG darbuotojų įvertinimas už aukštus pasiekimus profesijos srityje, asmeninį indėlį į organizacijos plėtrą, profesinę etiką, gebėjimą nuolat tobulinti kvalifikaciją ir žinias.

SDG turi ir vidinę darbuotojų įvertinimo sistemą. 2007-aisiais metais, kai SDG šventė veiklos penkmetį, buvo sukurta vidinė apdovanojimų sistema.

Kiekvienam, išdirbusiam SDG vienerius metus, įteikiamas auksinis SDG ženklelis – taip darbuotojas tampa visateisiu bendruomenės nariu. Už metų rezultatus geriausi darbuotojai apdovanojami sidabro medaliu. Kasmet bent vienam darbuotojui įteikiamas Garbės nario ženklas ar apdovanojimas „Už ypatingus nuopelnus SDG bendrovei“.

Socialinė atsakomybė. Įmonių socialinė atsakomybė vertinama vadinamaisiais „Oskarais“, ir už šios srities veiklą per praėjusius metus pagrindinį apdovanojimą „Metų socialiai atsakinga įmonė 2022“ laimėjo SDG. Ši įmonė buvo apdovanota už socialinę atsakomybę kuriant darbuotojų gerovę, remiant bendruomenes ir vykdant aplinkai draugišką veiklą.

„Mūsų bendrovės pagrindinė veikla – įmonių konsultavimas, kad jos atitiktų ir Lietuvos, ir ES teisės aktų reikalavimams. Tai susiję ne tik su darbuotojų sauga ir sveikata, bet ir su aplinkosauga, civiline bei gaisrine sauga. Juk sveikas ir saugus žmogus, švari ir saugi aplinka – pamatinės įmonių tvarios plėtros priemonės“, – patikino SDG įmonių grupės personalo ir komunikacijos direktorė Rūta Jasienė.

SDG poveikis aplinkai nėra toks didelis kaip gamybinių įmonių, bet vis tiek stengiamasi rasti būdų, kaip jį sumažinti: ir įmonės darbuotojams, ir jos klientams siekiama įdiegti tvaraus vartojimo principus.

Pirmiausia reikia mažiau vartoti, mažiau pirkti, mažinti asmeninį neigiamą poveikį aplinkai kasdienėje veikloje ir darbe, ir namuose.

Tai ne tiktai atliekų rūšiavimas, bet ir vykimo į darbą būdai, taupus elektros prietaisų naudojimas, net atsakingas atostogų ar asmeninių švenčių planavimas.

„Kuriame tvarią ir draugišką aplinką pradėdami kiekvienas nuo savęs, pasirinkdami savo individualius veiksmus. Geroji patirtis perduodama ir mūsų klientams – jų darbo bei namų aplinkai“, – teigė SDG vadovas.

SDG garsėja socialiai atsakinga veikla, ypatinga įmonės kultūra. Taigi nacionalinis atsakingo verslo apdovanojimas nėra vadovų noras pasipuikuoti, bet visų darbuotojų nuoširdaus darbo, sumanymų ir veiklos įvertinimas.

2014-aisiais, 2015-aisiais ir 2019 metais SDG buvo atitinkamai apdovanota kaip Bendruomeniškiausia įmonė, Šeimai palankiausia darbovietė ir Aplinkai draugiškiausia įmonė. O už praėjusių metų veiklą SDG gavo ilgai trokštą pagrindinį Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimą – „Metų socialiai atsakinga įmonė 2022“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.