Tvaresnę aplinką kuria bendradarbiaudami tiek su klientais, tiek ir tarpusavyje

„City Service“ SE įmonių grupei priklausančių bendrovių darbuotojai ir jų šeimų nariai Kėdainių rajone, Lančiūnavoje, pasodino 2500 eglučių bei juodalksnių. Tokia iniciatyva yra viena sudėtinių ilgalaikės tvarumo strategijos dalių, kuriai įmonių grupė skiria ir ateityje skirs vis daugiau dėmesio.

Puikus oras, iniciatyvumas ir gera nuotaika lėmė, kad 2500 jaunų medelių bendrovės darbuotojai pasodino vos per kelias valandas.
Puikus oras, iniciatyvumas ir gera nuotaika lėmė, kad 2500 jaunų medelių bendrovės darbuotojai pasodino vos per kelias valandas.
Tikiuosi, medeliai prigis, o mūsų tvarumo kelyje panašių iniciatyvų bus dar daugiau“, – įsitikinęs V.Turonis, „City Service“ SE valdybos narys, atsakingas už Baltijos šalis.
Tikiuosi, medeliai prigis, o mūsų tvarumo kelyje panašių iniciatyvų bus dar daugiau“, – įsitikinęs V.Turonis, „City Service“ SE valdybos narys, atsakingas už Baltijos šalis.
Prie miškasodžio prisidėjo ne tiktai suaugusieji, bet ir mažieji gamtos puoselėtojai – laikas būnant gamtoje neprailgo.
Prie miškasodžio prisidėjo ne tiktai suaugusieji, bet ir mažieji gamtos puoselėtojai – laikas būnant gamtoje neprailgo.
Miško sodinimo akcijoje dalyvavo daugiau nei 70 „City Service“ SE įmonių grupės darbuotojų ir jų šeimų narių.
Miško sodinimo akcijoje dalyvavo daugiau nei 70 „City Service“ SE įmonių grupės darbuotojų ir jų šeimų narių.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 8:00 AM

Daugiau nei 70 „City Service“ SE grupės darbuotojų ir jų šeimų narių penktadienio popietę biurus iškeitė į pirštines bei kastuvus ir pasiraitoję rankoves draugiškai užsiėmė miško atsodinimu. Kiekvienai porai teko po 50 sodinukų.

Puikus oras, iniciatyvumas ir gera nuotaika lėmė, kad 2500 jaunų medelių bendrovės darbuotojai pasodino vos per kelias valandas.

Sodino ir maži, ir dideli

Miško sodinimo akcijoje dalyvavo ne tik suaugusieji, bet ir darbuotojų vaikai – jie tikino, kad tokia iniciatyva jiems patiko, o ir laikas būnant gamtoje neprailgo.

Šioje aplinkosauginėje iniciatyvoje dalyvavo „City Service“ SE įmonių grupei priklausančių bendrovių „Mano BŪSTAS“, „City Service Engineering“, „City Service Cleaning“, „BonoDomo“, „Exergio“ darbuotojai ir jų šeimų nariai.

„Nacionalinis miškasodis – dešimtmečius gyvuojanti ir tradicija tapusi medžių sodinimo šventė. Mums, miškininkams, tai vienas svarbiausių metų darbų ir ypatinga talka, kai bendram tikslui kartu su visuomene sutelkiame jėgas, kad visi galėtume prisidėti prie šio prasmingo darbo – pasodinti ir ateities kartoms palikti žaliuojančius miškus“, – sako Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Vytautas Turonis, „City Service“ SE valdybos narys, atsakingas už Baltijos šalis, džiaugėsi, kad įmonių grupėje sparčiai plintančia tvarumo idėja užsikrečia vis daugiau darbuotojų, o veiklos strategijoje numatyti aplinkosauginiai veiksmai sėkmingai įgyvendinami praktikoje.

„Smagu, kad tiek daug kolegų nepabūgo fizinio darbo ir ateities kartoms pasodino pustrečio tūkstančio medelių. Šios iniciatyvos nauda mažų mažiausiai dviguba – švaresnės aplinkos kūrimas ir bendradarbiavimo tarp kolegų stiprinimas. Tikiuosi, visi medeliai prigis, o panašių iniciatyvų bus dar daugiau mūsų ilgalaikiame tvarumo kelyje“, – pasibaigus miškasodžiui kalbėjo V.Turonis.

Mažiau CO2

„City Service“ SE įmonių grupė šalia tradicinės veiklos nuolat kuria inovatyvius sprendimus, kurie turi teigiamos įtakos aplinkosaugai.

Daugiau nei 20 metų grupės bendrovės rūpinasi visapusiška pastatų priežiūra, o pastaruosius 10 metų daug dėmesio skiria taupiam energijos išteklių naudojimui juose. Per vienus metus vidutiniškai 10 750 tonų mažiau CO2 išmetimo į aplinką. Tokius rezultatus skaičiuoja grupės įmonė „Mano BŪSTAS“, padėjusi klientams įgyvendinti arti 200 daugiabučių namų renovacijos projektų.

Daugiabučių modernizacija leidžia miestiečiams kvėpuoti švaresniu oru, augina viso pastato ir jame esančių butų vertę, prisideda prie tvaresnės aplinkos puoselėjimo, mažina klimato kaitos grėsmes.

Jau daug metų grupės įmonės investuoja į klientams skirtus skaitmeninius įrankius, kurie padeda patogiai valdyti ir spręsti būsto priežiūros klausimus ir kartu prisideda prie aplinkos tausojimo.

„Mano BŪSTAS“ ne vienus metus skatino klientus atsisakyti popierinių sąskaitų, tad šiandien apie 60 proc. įmonės klientams siunčiamų sąskaitų yra tik elektroninės. Žvelgiant globaliai tai gali atrodyti smulkmena, bet dėl klientų sąmoningumo įmonė kasmet išsaugo apie 144 medžius, reikalingus popierinių sąskaitų gamybai.

Rūpinasi aplinka ir sveikata

„Mano BŪSTAS“ pirmas rinkoje pradėjo edukuoti daugiabučių namų gyventojus, kaip paprastais, tačiau veiksmingais būdais taupyti šilumą namuose.

Sukūrusi „5 žingsnių šilumos taupymo programą“ bendrovė paskatino bendruomenes aktyviau įsitraukti į veiksmus, kurie užtikrina mažesnį šilumos poreikį namuose.

Komercinės paskirties objektuose įmonių grupės bendrovė „City Service Engineering“ taiko pastatų inžinierių ir dirbtinio intelekto algoritmais paremtus „Exergio“ išmaniuosius energijos taupymo sprendimus. „Exergio“ – tai itin pažangi dirbtinio intelekto platforma, skirta komercinių pastatų energijos vartojimo efektyvumui užtikrinti, dėl to jie tampa tvaresni ir energetiškai efektyvesni.

Valymo paslaugas pramonės ir komercinės paskirties objektuose teikianti grupės įmonė „City Service Cleaning“ nuo šių metų gegužės atsisako įprastų valymo priemonių ir įsipareigoja naudoti tik aplinkai draugiškus valiklius.

Tokiu būdu bendrovė siekia prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir dar labiau rūpintis klientų ir savo darbuotojų sveikata.

Tvarumas – svarbi dalis

Ilgalaikėje perspektyvoje įmonių grupė išsikėlė tikslą skatinti klientus ir visuomenę taupyti energijos išteklius, mažinti CO2 emisiją savo veikloje ir didinti energiją taupančių priemonių aptarnaujamuose pastatuose skaičių, plėsti aplinkai draugiškus sprendimus klientams, teikiant paslaugas naudoti tvarias priemones, mažinti kasdienėje veikloje susidarančių atliekų kiekį, jas rūšiuoti.

„Įmonių grupės strategijoje tvarumas yra vienas svarbiausių tikslų, todėl artimiausius metus į tvarumo plėtrą investuosime per dešimtmečius sukauptas žinias bei patirtį, aktyviai kursime ir diegsime energetiškai efektyvius sprendimus. Neabejojame, kad net ir vienas pasodintas medis ar sutaupyta kilovatvalandė energijos yra mažas žingsnelis didelio tikslo – saugoti planetą, mūsų visų namus – link“, – pabrėžė V.Turonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.