A. Armonaitė: viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje rimtai svarsto plėsti savo veiklą Lietuvoje

Praėjus aštuoniems mėnesiams po ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės susitikimo su Pietų Korėjos investuotojais, viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje „SK E&S“ pranešė rimtai svarstanti galimybę plėsti savo veiklą Lietuvoje, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 5:42 PM

„Džiaugiamės, kad po rudenį įvykusio susitikimo su Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais šiandien gavome įmonės patikinimą, kad Lietuva yra svarstoma kaip potenciali šalis jos veiklos Europoje plėtrai. Neabejojame, kad vieno iš Pietų Korėjos verslo milžinų susidomėjimas Lietuva pastūmės link dar glaudesnio bendradarbiavimo ateityje“, – teigia A. Armonaitė po susitikimo su įmonės „SK E&S“ vadovu.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Pietų Korėjos energetikos įmonė „SK E&S“ taip pat šiandien pasirašė susitarimą su „Klaipėdos nafta“ dėl bendradarbiavimo galimybių tarptautinio SGD verslo plėtros srityje.

Praėjusių metų rugsėjį A. Armonaitė susitiko su antros pagal dydį Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais ir pakvietė juos investuoti Lietuvoje, primena ministerija.

„SK E&S“ yra visame pasaulyje veikianti Pietų Korėjos energetikos ir dujų bendrovė, daugiausia dėmesio skirianti gamtinėms dujoms ir atsinaujinančiajai energijai. Įmonė buvo įkurta 1980 m. ir nuo to laiko tapo viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje.

Lietuva su Pietų Korėja nuosekliai siekia sukurti glaudesnius ekonominius santykius – nuo 2021-ųjų ten veikia Lietuvos šalies ambasada, o 2022-aisiais Pietų Korėjoje savo darbą pradėjo Lietuvos komercijos atašė, pažymima pranešime žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.