Pažėrė skrydžių: nuo rudens iš Vilniaus oro uosto – dar keturios naujos kryptys

Nuo šių metų rudens antros pusės Vilniaus oro uoste atsiras keturios naujos skrydžių kryptys. Oro linijų bendrovė „airBaltic“ praneša nuo spalio pabaigos keleiviams siūlysianti tiesioginius skrydžius į Tenerifę Ispanijoje ir Briuselį Belgijoje, lapkritį – į Dubajų Jungtiniuose Arabų Emyratuose, o gruodį sąrašą papildys Turinas Italijoje.

Keleivių srautai iš Lietuvos oro uostų sparčiai auga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Keleivių srautai iš Lietuvos oro uostų sparčiai auga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 14:26

„Keleivių srautai iš Lietuvos oro uostų sparčiai auga ir šiais metais jau turėtų priartėti prie priešpandeminio lygio. Žiemos sezonas atneš keleiviams daug naujovių ir leis dar patogiau keliauti iš Lietuvos į pamėgtas, o taip pat naujas šalis ir miestus“, – sakė Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas Tomas Zitikis.

Anot jo, bene svarbiausia naujiena yra ta, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis patvirtino, jog bendrovė „Air Baltic“ nuo lapkričio du kartus per savaitę vykdys tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Dubajų.

„Tai bus pirmas kartas šalies istorijoje, kuomet tiesioginiais reguliariais skrydžiais mūsų sostinė bus sujungta su Jungtiniais Arabų Emyratais. Šie skrydžiai gerins Lietuvos pasiekiamumą, investicinę aplinką bei sąlygas plėtoti ekonominius ryšius su Azijos šalimis. Dubajus – strategiškai svarbus oro uostas, per jį jungiamaisiais skrydžiais galima pasiketi daugumą Azijos šalių, taigi tai ženkliai pagerins Lietuvos pasiekiamumą“, – pabrėžė T.Zitikis.

Lietuvos oro uostai taip pat skelbia, kad nuo spalio 30 d. keliaujantys iš Vilniaus oro uosto galės rinktis skrydžius į Briuselį. Šia kryptimi iki šiol skraidino tik „Brussels Airlines“ oro linijos, o „airBaltic“ nuo rudens žada vykdyti skrydžius keturis kartus per savaitę.

Nuo spalio 31 d. Latvijos oro linijų bendrovė du kartus per savaitę pradės siūlyti ir tiesioginius skrydžius į Ispanijos salą Tenerifę. Primenama, kad iki šiol tiesioginius skrydžius siūlė tik užsakomųjų skrydžių bendrovės. Dar viena jau kryptis bus atverta nuo gruodžio 30-osios – bendrovė vykdys skrydžius į Turiną. Šiaurės Italijos kurortą iš Vilniaus oro uosto bus galima pasiekti vieną kartą per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.