„Twitter“ vadovas E. Muskas pareiškė radęs sau įpėdinį generalinio direktoriaus postui

Dabartinis „Twitter“ vadovas Elonas Muskas pareiškė radęs sau įpėdinį, pakeisiantį jį socialinių tinklų platformos generalinio direktoriaus poste.

E.Muskas.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-05-12 12:18

Milijardierius savo „Twitter“ paskyroje ketvirtadienį paskelbė įrašą, kuriame leido suprasti, kad platformos vairą perduos moteriai, tačiau jos vardo neatskleidė. Anot verslininko, ji darbą pradės po maždaug šešių savaičių. Moteris taps ne tik „Twitter“, o ir šią platformą patronuojančios kompanijos „X Corporation“ vadove.

E. Muskas tvirtino, kad jis pats užims „valdybos pirmininko ir vyriausiojo technologijų pareigūno“ pareigas.

Apie būsimus pokyčius pranešta po to, kai gruodį E. Muskas „Twitter“ surengė neįprastą apklausą dėl jo likimo šios platformos vadovo pareigose. 57,5 proc. dalyvių balsavo už milijardieriaus atsistatydinimą. E. Muskas tada žadėjo paisyti šios apklausos rezultatų.

Verslo magnatas, kuriam dar priklauso tokios kompanijos, kaip „Tesla“ ir „SpaceX“, „Twitter“ nusipirko praėjusių metų spalį. Nuo tada jis platformoje priėmė daugybę prieštaringai vertinamų sprendimų, įskaitant žingsnį atleisti didžiąją dalį jos darbuotojų, suspenduoti kai kurių žurnalistų paskyras ir įvesti mokestį už tam tikras paslaugas, kurios anksčiau buvo nemokamos.

Remiantis leidinyje „The Wall Street Journal“ pasirodžiusia publikacija, potencialia kandidate į naujosios „Twitter“ generalinės direktorės pareigas laikoma korporacijos „NBC Universal“ pasaulinės reklamos ir partnerysčių skyriaus vadovė Linda Yaccarino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.