Ukrainos grūdų eksporto susitarimas bus pratęstas

Ukrainos grūdų eksporto susitarimas bus pratęstas. Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi Turkijos pareigūnais.

Ukrainos grūdų eksporto susitarimas bus pratęstas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ukrainos grūdų eksporto susitarimas bus pratęstas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-05-17 17:03

Anot jų, oficialus pranešimas veikiausiai bus paskelbtas trečiadienį. Pareigūnai atsisakė atskleisti savo tapatybes, nes ši informacija esą yra konfidenciali.

Ukrainos infrastruktūros viceministras Jurijus Vaskovas šios žinios kol kas nepatvirtino, sakydamas, kad komentuoti dar per anksti. Kiek anksčiau Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, kad esą dar nėra ką skelbti, o Rusija apie savo sprendimą informuos tinkamu laiku.

Vadinamoji Juodosios jūros grūdų iniciatyva buvo pristatyta 2022 m. liepą. Dėl jos buvo susiderėta tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms (JT) ir Turkijai. Šis susitarimas padėjo nutraukti pernai kelis mėnesius Rusijos vykdytą Ukrainos grūdų eksporto blokadą.

Kovą iniciatyva buvo pratęsta 60 dienų, iki gegužės 18-osios. Nors iki tol susitarimas įprastai būdavo pratęsiamas 120 dienų, Rusija iniciatyvos tąsai po gegužės vidurio iškėlė virtinę sąlygų. Šalis reikalauja pašalinti kliūtis jos pačios grūdų ir trąšų eksportui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.