Vilnietis verslininkas kaltinamas nusikalstamu bankrotu: iš įmonės pasisavino 131 tūkst. eurų

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą, kurioje vilnietis A. M. kaltinamas nusikalstamu bankrotu, turto pasisavinimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu ir organizavimu, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 2:03 PM

A. M. kaltinamas, kad nuo 2004 m. balandžio iki 2021 m. rugpjūčio mėnesio, būdamas uždarosios akcinės bendrovės direktoriumi, atsakingu už įmonės finansines lėšas bei disponavimą jomis, pasisavino įmonei priklausiusius daugiau nei 131 000 eurų.

Taip pat įtariama, kad A. M., privalėdamas veikti bendrovės naudai ir laikytis įstatymų bei kitų teisės aktų, sąmoningai blogai valdė įmonę ir padarė ją nemokia. A. K., galimai pasisavinęs daugiau nei 131 000 eurų, pablogino įmonės finansinę ir turtinę padėtį, nepalikdamas galimybės įmonei padengti 103 000 eurų įsiskolinimo kreditoriams.

Šios aplinkybės nulėmė įmonės bankrotą, o kreditoriams buvo padaryta didelė turtinė žala, pažymima pranešime.

A. M. taip pat kaltinamas tuo, jog 2019 metų birželio mėnesį suklastojo įmonės kasos orderius, kuriuose surašė tikrovės galimai neatitinkančią informaciją. Dokumentuose buvo nurodoma, kad įmonė vienam asmeniui išmokėjo, o šis priėmė, 9000 eurų, nors šie pinigai išmokėti nebuvo.

Asmuo taip pat kaltinamas, jog, būdamas atsakingu už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, nuo 2019 metų birželio iki 2019 metų pabaigos kitos įmonės buhalterei, nieko nežinančiai apie daroma nusikalstamą veiką, perdavė suklastotus dokumentus.

A. M. pateiktuose kasos orderiuose buvo nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys, jog jo vadovaujama įmonė kitam asmeniui per du kartus išmokėjo 20 000 eurų. Dėl tokios nusikalstamos veikos iš dalies negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų.

Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.