„Vičiūnų grupė“ Kaliningrade ketina rekonstruoti gamyklą

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimos valdomai „Vičiūnų grupei“ priklausanti bendrovė „Vičiūnai-Rus“ gavo Rusijos valstybinės ekspertizės išvadą dėl žuvies pusgaminių cecho rekonstrukcijos, praneša Kaliningrado verslo portalas „RuGrad“.

Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Gamykla Kaliningrade.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-18 12:44, atnaujinta 2023-05-18 12:47

Kaip teigiama leidinyje, „Vičiūnai-Rus“ rekonstruos žuvies perdirbimo ir pusgaminių gamybos įmonę Sovietske. Balandžio mėnesį šiam objektui skirta projektinė dokumentacija gavo teigiamą valstybinės ekspertizės išvadą, o atitinkamas įrašas įtrauktas į vieningą valstybės registrą.

Naujienų agentūra ELTA su pasiteiravimu dėl šios informacijos tikslumo kreipėsi į „Vičiūnų grupės“ atstovus Lietuvoje, tačiau kol kas atsakymo negavo.

Savo ruožtu „RuGrad“ primena, kad „Vičiūnai-Rus“ yra įtraukta į Kaliningrado srities sistemiškai svarbių įmonių sąrašą.

Vieningo valstybinio juridinių asmenų registro duomenimis, Sovietske esanti OOO „Vičiūnai-Rus“ vis dar priklauso UAB „Vičiūnų grupė“, kurios steigėjai yra iš Lietuvos. 2022 metų vasarį „RuGrad“ pranešė, kad iš Sovetsko įmonės generalinio direktoriaus pareigų atsistatydino Juozas Beržonskis, o jį pakeitė Natalija Bakina.

Balandį skelbta, kad „Vičiūnų grupės“ grynasis pelnas Rusijoje 2022 m. siekė 24,87 mln. eurų, t. y. kelis kartus daugiau nei 2021 m., kai uždirbta 8,76 mln. eurų.

V.Matijošaičio sūnaus Šarūno valdoma „Vičiūnų grupė“ dar nėra pardavusi Kaliningrado srities mieste Sovietske veikiančios gamyklos, kuri toliau tęsia veiklą. Perrinktas Kauno miesto meras yra ne kartą sakęs, jog bendrovė iš Rusijos rinkos palaipsniui traukiasi, ieško gamyklai pirkėjo.

Prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje pernai vasarį, „Vičiūnų grupė“ žadėjo iš Rusijos pasitraukti. Pernai rugsėjį įmonė pranešė, jog filialų Rusijoje ir Baltarusijoje pardavimo procesas „pasiekė kulminaciją“, atrinkusi 5 potencialius pirkėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.