Šaltinis: 11-ajame ES sankcijų Rusijai pakete „Rosatom“ nebus

11-ajame Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai pakete nebus šios šalies valstybinės branduolinės energetikos kompanijos „Rosatom“. Kaip praneša CNN, tai pareiškė vienas aukšto rango bloko pareigūnas.

11-ajame ES sankcijų Rusijai pakete nebus šios šalies valstybinės branduolinės energetikos kompanijos „Rosatom“.<br>rosatom.ru nuotr.
11-ajame ES sankcijų Rusijai pakete nebus šios šalies valstybinės branduolinės energetikos kompanijos „Rosatom“.<br>rosatom.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

May 18, 2023, 4:09 PM

Pasak jo, nors ES šalys narės mažina savo priklausomybę nuo rusiškų energetikos išteklių, „Rosatom“ nebus oficialiai įtraukta į naujausią baudžiamųjų priemonių paketą. Bendrija esą laikosi nuomonės, kad nepriklausomybė nuo energijos importo iš Rusijos nebus pasiekta „vien sankcijomis“, esant ir „kitų būdų tam pačiam tikslui pasiekti“.

Prieš Rusijos invaziją į Ukrainą Europa buvo pagrindinė rusiškų dujų pirkėja. Skaičiuojama, kad 2021 m. ES importavo rusiškų energetikos išteklių už beveik 100 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.