Skambina pavojaus varpais – šių darbuotojų gali tuoj trūkti: „Mes juos prarasime, jie emigruos“

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė teigia, kad siekiant recesijos laikotarpiu išsaugoti kvalifikuotus darbuotojus, daugeliui Lietuvoje veikiančių įmonių reikalinga valstybės pagalba apmokant prastovas. Taip pat, pasak jos, institucijos gali pasitarnauti keliant darbuotojų kvalifikaciją, kad šie įgautų reikalingus gebėjimus dirbti su naujomis technologijomis.

Siekiant recesijos laikotarpiu išsaugoti kvalifikuotus darbuotojus, daugeliui Lietuvoje veikiančių įmonių reikalinga valstybės pagalba apmokant prastovas.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Siekiant recesijos laikotarpiu išsaugoti kvalifikuotus darbuotojus, daugeliui Lietuvoje veikiančių įmonių reikalinga valstybės pagalba apmokant prastovas.<br>Asociatyvi M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

May 19, 2023, 3:08 PM

„Mūsų pasiūlymas yra, kad pasinaudotume tuo keliu, kuriuo jau naudojomės pandemijos metu, bent iš dalies padedant įmonėms apmokėti prastovas ir skirti pinigų darbuotojų kvalifikacijai“, – penktadienį Prezidentūroje žurnalistams teigė K. Krupavičienė.

„Tam, kad būtų išlaikyta darbuotojų kvalifikacija. Jeigu investuojame į inovacijas, į naujas technologijas, tai turi kažkas būti apmokyti ir dirbti su visomis technologijomis“, – pridūrė ji.

Anot profsąjungos pirmininkės, šiuo metu bendrovės bandančios išlaikyti darbuotojus sudarydamos trumpesnius grafikus ar pasinaudodamos atostogomis, kad išmokėtų mažesnes algas. Visgi, jos teigimu, daugelis kvalifikuotų darbuotojų neturintys pakankamai santaupų taip pragyventi, tad gali pasitraukti iš darbo vietų ir emigruoti, taip sumažinant kvalifikuoto personalo kiekį Lietuvoje.

„Vieni dirba keturias dienas per savaitę. Kiti dirba pusę mėnesio. Įmonės naudoja tai, kad darbuotojai dar turi eilinių atostogų, bet išnaudojus tą potencialą, ką įmonės darys toliau, mums kelia rūpestį“, – sakė ji.

„Mes kėlėme tą klausimą ir kreipėmės ir į Vyriausybę ir į prezidentą. Mums reikia skubių priemonių, nes šiuo metu darbuotojai gauna ne tokius didelius atlyginimus, kad turėtų daug santaupų, kad neprarastume tų žmonių, pavyzdžiui, siuvėjų, baldininkų. Tai kvalifikuoti darbuotojai. Bet mes juos prarasime, jie emigruos, tai ką tada darysime – sakysime, kad trūksta darbo jėgos“, – aiškino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.