Stabdoma „Lifosos“ veikla: kada atnaujins, neaišku

Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ antradienį žiniasklaidai išplatino pranešimą, kuriame skelbia stabdanti veiklą kasmetiniam planiniam gamyklos remontui atlikti. Įmonės veiklos atnaujinimo data šiuo metu dar nėra patvirtinta.

Įmonės veiklos atnaujinimo data šiuo metu dar nėra patvirtinta.<br>T.Bauro nuotr.
Įmonės veiklos atnaujinimo data šiuo metu dar nėra patvirtinta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 12:23 PM, atnaujinta May 23, 2023, 12:24 PM

„Dabartinėmis sąlygomis įmonė nepajėgia vykdyti efektyvios ir sėkmingos veiklos – gaminti kokybiškus gaminius, atsiskaityti su tiekėjais ir aptarnauti klientus. Vis dėlto „Lifosos“ vadovybė glaudžiai bendradarbiauja su atsakingomis šalies institucijomis siekdama rasti ilgalaikį sprendimą, kuris leistų ir tęsti veiklą, ir užtikrinti sankcijų laikymąsi“, – sakė bendrovės „Lifosa“ generalinis direktorius Andrijus Savčukas.

Pastaraisiais metais bendrovės veikla buvo keliskart neplanuotai stabdoma. Pasak bendrovės vadovo, gamykla patyrė didelių tiekimo grandinės sutrikimų, žaliavų trūkumą ir turėjo ribotas galimybes naudotis finansais. Taigi bendrovei buvo sudėtinga atsiskaityti su tiekėjais ir priimti mokėjimus iš klientų visame pasaulyje.

Pažymima, kad tai lėmė, jog „Lifosos“ trąšų pasiūla pasaulinei rinkai pernai sumažėjo kone 70 proc., o apribojus veiklą praėjusiais metais, įmonė veikia nuostolingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.