„Rammstein“ ir krepšinis viešbučiams sukrovė pelnus – rekordus mušusios kainos neatbaidė klientų

Pastarasis savaitgalis bei šios savaitės pradžia Vilniaus viešbučiams buvo labai sėkmingi ir rekordiniai. Didžiausią įtaką tam darė sostinėje pirmadienį vykęs „Rammstein“ koncertas, sutraukęs apie 40 tūkst. grupės gerbėjų, tačiau prie sėkmės prisidėjo ir Kaune vykęs finalinis Eurolygos ketvertas – dalis žmonių nakvynės vieta pasirinkdavo viešbutį, esantį Vilniuje.

„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ignas Dobrovolskas

May 27, 2023, 3:56 PM

Sostinės centre esančio viešbučio „Neringa“ atstovas Tautvydas Šarskus tvirtina, kad pastarasis savaitgalis buvo rekordinis atsižvelgiant į pastaruosius keletą metų – tiek užimtumu, tiek buvusiomis kainomis. Pasak jo, nakvynės kainos buvo 30 proc. didesnės, negu įprasta.

„To priežastys buvo dvi – Eurolygos finalinis ketvertas, kuris visiškai netilpo Kauno viešbučiuose, bei, be abejo „Rammstein“ koncertas“, – naujienų agentūrai ELTA teigė T.Šarskus.

„Pagal šalis svečius galima būtų surikiuoti taip: Latvija, Vokietija, Lietuva, Suomija, Švedija. Tikrai žinau, kad nemaža dalis latvių buvo atvykę į Eurolygos rungtynes, didžioji dalis vokiečių bei skandinavų, kaip ir lietuviai – į „Rammstein“, – akcentavo jis.

Viešbučio „Congress“ pardavimų vadybininkė Kamilė Goštautaitė tikino, kad „Rammstein“ koncerto užimtumas buvo 100 proc., o kaina už kambarį – apie du kartus didesnė negu įprasta.

„Jeigu įprastai standartinio kambario kaina – apie 80–90 eurų, tai tą dieną buvo apie 200 eurų. Labai daug kambarių buvo nupirkta jau prieš gerą pusmetį, kai tik paskelbė apie koncertą“, – sakė K.Goštautaitė.

„Pas mus gyveno nemažai vokiečių, estų, suomių, žinoma, ir lietuvių, tačiau mes visada sulaukiame svečių iš šitų šalių“, – pažymėjo ji.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė taip pat akcentavo, kad „Rammstein“ koncerto metu restoranai buvo pilni. Pasak jos, sostinė buvo pilna užsieniečių.

„Buvo labai daug svečių: ir iš Vokietijos labai daug, ir šiaip užsieniečių pilnas miestas. Buvo visi atvykę anksčiau, tai restoranai buvo pilni. Bent jau tą dieną ir dieną prieš tai, labai jautėsi pagyvėjimas mieste“, – agentūrai ELTA sakė E.Šiškauskienė.

Gegužės 22-ąją Vilniuje, Vingio parke, vyko grandiozinis vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas. Manoma, kad jame dalyvavo apie 40 tūkst. žmonių.

Taip pat gegužės 19–21 dienomis Kaune vyko Eurolygos finalinis ketvertas. Keturios stipriausios Europos krepšinio komandos grūmėsi dėl čempionų titulo: „Monaco“, „Barcelona“, „Real“ ir „Olympiacos“. Čempionų titulą iškovojo Madrido „Real“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.