Apeliacinis teismas atmetė du „Ekonovus“ ieškinius: patvirtino, kad ARATC elgėsi teisėtai

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC), organizuodamas konkursus dėl pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo Alytaus miesto ir Birštono savivaldybėse, pažeidimų nepadarė. Prie tokios išvados priėjo Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs du bendrovės „Ekonovus“ ieškinius ir abiejuose priėmęs ARATC palankias nutartis.

Teismas atmetė „Ekonovus“ ieškinius.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas atmetė „Ekonovus“ ieškinius.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 2:54 PM

Teismas atmetė „Ekonovus“ ieškinius, kuriais buvo prašoma panaikinti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro priimtus sprendimus dėl pasiūlymų eilės sudarymo ir laimėtojų nustatymo viešuosiuose pirkimuose dėl Alytaus miesto ir Birštono savivaldybių teritorijose susidarančių pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugos.

Abu šiuos konkursus laimėjo mažiausią paslaugos kainą pasiūliusi bendrovė „Kauno švara“. „Ekonovus“ pasiūlyta kaina Alytaus mieste buvo šešis kartus, Birštono savivaldybėje – tris kartus didesnė nei konkurso laimėtojo.

Nepaisant to, „Ekonovus“ kreipėsi į teismą. Ieškinius išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas juos atmetė. Lietuvos apeliacinis teismas apygardos teismo sprendimą paliko nepakeistą.

Bylinėjimosi maratonas tęsėsi beveik pusantrų metų.

„Mes dėjome visas pastangas, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu, kai atliekų vežėjo „Ekonovus“ veiksmai įnešė daug sumaišties ir trikdžių, gyventojai ir įmonės nepatirtų nepatogumų ir būtų užtikrintas sklandus pakuočių atliekų surinkimas bei vežimas“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.