E. Muskas susitiko su Kinijos užsienio reikalų ministru: nori plėsti „Teslą“

JAV verslininkas, milijardierius Elonas Muskas antradienį Kinijos sostinėje Pekine susitiko su šios šalies diplomatijos vadovu Qin Gangu. Tai pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.

E.Muskas.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 2:41 PM

Remiantis ministerijos išplatintu pranešimu, Qin Gangas pareiškė E. Muskui, kad jo šalis yra „įsipareigojusi kurti geresnę į rinką orientuotą, teisinės valstybės principais grįstą ir internacionalizuotą verslo aplinką“ užsienio įmonėms.

Tai yra pirmoji E. Musko viešnagė Kinijoje nuo COVID-19 pandemijos pradžios. Jo vadovaujama elektromobilių gamybos bendrovė „Tesla“ balandį skelbė, kad Šanchajuje atidarys naują baterijų gamyklą. Kompanija šiame mieste jau turi vieną fabriką.

E. Musko ryšiai su Kinija kelia klausimų Vašingtone, JAV prezidentui Joe Bidenui lapkritį pareiškus, kad verslininko sąsajos su užsienio šalimis yra vertos dėmesio.

Pasak Kinijos užsienio reikalų ministerijos, E. Muskas susitikime nurodė Qin Gangui, kad „Tesla“ yra pasiryžusi plėsti savo veiklą šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.