Praneša apie nepavydėtiną situaciją įmonėse: tai jau vyksta

„Ar kai kuriose įmonėse jau stoja gamyba? Taip, deja, kai kuriose šalies įmonėse gamyba traukiasi“, – feisbuke pastebėjimu pasidalijo Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius.

Kaip teigė V.Janulevičius, daug neliko apdirbamosios pramonės sektorių, kuriuose fiksuojamas produkcijos augimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaip teigė V.Janulevičius, daug neliko apdirbamosios pramonės sektorių, kuriuose fiksuojamas produkcijos augimas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Janulevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Janulevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-01 18:28

Anot jo, akivaizdu, kad nebėra taip, kaip buvo 2021 m. ir 2022 m., kai įmonės dirbdavo kiaurą parą. Tad jei anksčiau važiavome 5–6 pavara, dabar – 3–4 pavara.

„Užkilome į olimpines aukštumas, norisi jose ir likti, bet realybė kiek kitokia. Neigiamos nuotaikos įsivyrauja tokiuose sektoriuose, kaip odos ir odos dirbinių gamyba, pagrindinių metalų, chemikalų ir chemijos produktų gamybos, medienos gaminių gamybos, kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos. Toliau krenta baldų gamybos sektorius, kenčia tekstilės gaminių gamyba“, – rašė jis.

Kaip teigė V.Janulevičius, daug neliko apdirbamosios pramonės sektorių, kuriuose fiksuojamas produkcijos augimas – stambieji gamintojai jau šiandien išgyvena sunkius laikus.

„Tuo metu Vyriausybė vėluoja su finansine pagalba. Politinio nestabilumo ir priešrinkiminiu laikotarpiais biurokratija nedirba ir nepriiminėja sprendimų. O jų reikia dabar. Šiandien kiekviena diena yra aukso vertės, kiekviena diena vėliau priimtas sprendimas reiškia, kad paramos lėšos mus pasieks vėliau, ekonomiką teigiamas efektas pasieks vėliau, darbuotojų gali tekti atleisti daugiau“, – apibendrino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.