„Via Payments“ nesilaikė sankcijų reikalavimų: turės susimokėti 100 tūkst. eurų baudą

Atlikęs patikrinimą, Lietuvos bankas nustatė, kad elektroninių pinigų įstaiga „Via Payments“ nesilaikė tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Įvertinęs aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė bendrovei 100 tūkst. eurų baudą.

„Via Payments“ nesilaikė tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Via Payments“ nesilaikė tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-02 14:09

Tikrintu laikotarpiu įstaigos vidaus politika ir vidaus kontrolės procedūros, susijusios su tarptautinių sankcijų įgyvendinimu, turėjo reikšmingų trūkumų – jose nebuvo detalizuotas tarptautinių sankcijų įgyvendinimo procesas.

Įstaiga neturėjo tinkamų priemonių nustatyti, ar kliento vykdomi sandoriai ir operacijos nepatenka į tarptautinių ribojamųjų priemonių (nustatančių sektorinius, prekybos, tam tikrų paslaugų ribojimus) apimtį, netaikė tinkamų kontrolės priemonių tarptautinių sankcijų stebėsenos sistemoms, netikrino, ar jos veikia tinkamai.

„Via Payments“ patikrinimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus pripažino ir ėmėsi veiksmų, kad jie būtų pašalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.