Lietuva gavo pastabų dėl skatinimo naudoti atsinaujinančių išteklių energiją

Europos Komisija paragino Lietuvą visiškai perkelti į nacionalinę teisę Atsinaujinančiųjų išteklių energijos direktyvą. Kaip nurodoma Komisijos pranešime, nuspręsta išsiųsti pagrįstą nuomonę Lietuvai, nes šalis nevisiškai perkėlė į nacionalinę teisę ES taisykles dėl skatinimo naudoti atsinaujinančių išteklių energiją.

Vėjo jėgainės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vėjo jėgainės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 9:05 AM

Šia direktyva nustatoma atsinaujinančiųjų išteklių energijos plėtojimo elektros energijos, šildymo ir vėsinimo bei transporto srityse ES teisinė sistema. Joje nustatytas privalomas ES tikslas pasiekti, kad iki 2030 m. bent 32 proc. energijos būtų gaunama iš atsinaujinančiųjų išteklių, ir numatytos priemonės, kuriomis siekiama užtikrinti, kad parama atsinaujinančiųjų išteklių energijai būtų ekonomiškai efektyvi, ir supaprastinti atsinaujinančiųjų išteklių energijos projektų administracines procedūras.

Ja taip pat sudaromos palankesnės sąlygos piliečiams dalyvauti energetikos pertvarkoje ir nustatomi konkretūs tikslai iki 2030 m. padidinti atsinaujinančiųjų išteklių energijos dalį šildymo ir vėsinimo sektoriuje ir transporto sektoriuje. Direktyvos perkėlimo į nacionalinę teisę terminas buvo 2021 m. birželio 30 d.

2021 m. liepą Europos Komisija išsiuntė Lietuvai oficialų pranešimą. Kol kas valstybė narė direktyvą į nacionalinę teisę perkėlė tik iš dalies. Lietuva dabar turi per du mėnesius ištaisyti padėtį ir pranešti Europos Komisijai apie visišką jos nuostatų perkėlimą į nacionalinę teisę. Priešingu atveju Europos Komisija gali nuspręsti perduoti bylą Europos Sąjungos Teisingumo Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?