Šiame regione darbo pasiūlymų – per akis: ieško net ir moksleivių

Prasidėjusią vasarą pajūrio darbdaviai pasitinka su gausiais pasiūlymais tiems, kurie šiuo metu ieško darbo. Užimtumo tarnybos duomenimis, šiame regione dabar yra registruota daugiau nei tūkstantis laisvų darbo vietų. Vien Klaipėdoje – apie 600 pozicijų suvirintojams, elektrikams, elektromonteriams, vairuotojams ekspeditoriams, statybininkams, virėjams, valytojams ir pagalbiniams darbininkams. Darbo skelbimų dinamika čia sparčiausiai keičiasi sezono laikotarpiu – darbuotojų poreikis didžiausias būna vasarą.

Palangoje ieškoma apie 150 darbuotojų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Palangoje ieškoma apie 150 darbuotojų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 9:15 AM, atnaujinta Jun 5, 2023, 9:20 AM

Palangoje ieškoma apie 150 darbuotojų – virėjų, picų kepėjų, virtuvės darbininkų, greitojo maisto ruošimo darbuotojų, kambarinių, padavėjų. Daugelis darbdavių komandas vasaros sezonui pradeda formuoti vasarį-kovą, nors darbuotų prisireikia tik gegužės pabaigoje ar birželio viduryje. Trečdalyje laisvų vietų įmonės įdarbintų ukrainiečius.

Palangos darbo paklausai būdinga įvairovė – pasiūlymų yra ir gėlių pardavėjams, vaisių bei uogų pardavėjams, dviračių nuomos administratoriams, sušių meistrams. Sunkiausiai surasti darbuotojų virėjo pozicijai – tai tradicinė šio regiono problema.

„Šiemet turime išskirtinai daug skirtingų darbo pasiūlymų ne tik sezonui, bet ir neterminuotam darbui. Pirmosios sezoninio darbo vietos darbo apgyvendinimo, maitinimo srityje pradėtos skelbti jau vasarį. Darbuotojų pirmoji atranka irgi vyko žiemą – darbdaviai ieškojo kambarinių“, – sakė Užimtumo tarnybos Palangos skyriaus vedėja Audronė Kajokienė.

Įmonės bando sezonui pritraukti darbuotojus iš kitų miestų, siūlydamos nemokamą apgyvendinimą arba pagalbą susirandant gyvenamąją vietą, kompensuoja kelionės išlaidas: „Ištisi papildomi naudų paketai – nuolaidos įmonės paslaugoms, vidiniai renginiai, pietūs ir kava – tik su darbuotojams skirta nuolaida, nemokamai sportuoti sporto salėse, lankytis baseinų ir pirčių erdvėje“, – pasakojo A.Kajokienė.

Kurorto darbdaviai suteikia galimybę darbuotojams rinktis nuolatinį ar sezoninį darbą. Galima rinktis lankstų darbo grafiką – pavyzdžiui, ilgoji/trumpoji savaitė, kai vieną savaitę dirbama 5 darbo dienas, kitą – tik 2 dienas, arba derinti tai su kitu darbu, veikla ar studijomis, apmokamos kelionių į/iš darbo išlaidas.

Darbo užmokestis virėjams dažniausiai prasideda nuo 1000 eurų. Didžiausią atlyginimą mokėtų įmonės, kurios veiklą vykdo tik sezono metu – iki 3,3 tūkst. eurų. Kambarinėms atlyginimai – nuo minimalios algos (850 eurų) iki 1,2 tūkst. eurų. Didesnius atlyginimas taip pat gali pasiūlyti darbdaviai, kurie siūlo tik sezoninį darbą.

Dažniausiai darbuotojų ieškantys Palangos darbdaviai: „Sveikatos uostas“, „Palangos gintaras“, Sveikatos centras „Energetikas“ , „Floros simfonija“, „Harlio dirbtuvės“. Statybų sektoriaus įmonės taip pat priima daugiau darbuotojų: apdailininkų, plataus profilio statybininkų, betonuotojų, mūrininkų, nors nenurodo, kad tai sezoninis darbas.

Palangos darbdaviai siūlo darbą ir moksleiviams. Ledų pardavėjai priimami nuo 14 metų, pagalbiniais statybų darbininkais, pusryčių padavėjais įdarbinami nuo 16 metų.

Pernai terminuotam darbui per pavasario ir vasaros sezonus įsidarbino beveik tūkstantis Klaipėdos apskrities gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.