Lietuvos lazerių pramonė auga 10 kartų greičiau nei Europos vidurkis

Lietuvos lazerių asociacijos prezidentas Gediminas Račiukaitis teigia, kad Lietuvos lazerių pramonės apyvarta per 2022 metus siekė 210 mln. eurų ir paaugo net 21 proc. Anot jo, Lietuvos lazerių sektorius sugeba augti ir plėstis netgi techninės recesijos sąlygomis.

Lietuviškos lazerių technologijos pripažįstamos ir konkuruoja pasauliniu lygmeniu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lietuviškos lazerių technologijos pripažįstamos ir konkuruoja pasauliniu lygmeniu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 1:35 PM

„Mūsų augimo vidurkis per 10 metų buvo 16,2 proc. Augame 10 kartų greičiau nei Europos pramonės vidurkis. Ir tai jaučiasi: turime 60 įmonių, 1,6 tūkst. darbuotojų jose, o 10 proc. iš jų yra daktarai. Tai reiškia, kad tos įmonės draugauja su universitetais, su centrais, kurie ruošia specialistus ir kuria naujus produktus“, – „Altechna“ naujo gamybos ir biuro komplekso atidaryme Vilniuje teigė G.Račiukaitis.

„Visi sektoriai šneka apie kokius nors nuosmukius, o mes tuo metu plečiamės“, – pridūrė jis.

Lazerių asociacijos prezidentas priminė, kad lietuviškos lazerių technologijos pripažįstamos ir konkuruoja pasauliniu lygmeniu, bei artimoje ateityje nusimato šio sektoriaus specialistų bendradarbiavimas tiek su Taivane veikiančiomis mokslo institucijomis, tiek su Pietų Korėjos elektronikos gamintojais.

„Rugsėjo mėnesį atidarysime Lietuvos lazerių technologijų tyrimų centrą Taivano pramoninių technologijų tyrimų institute (ITRI), kur vėlgi mūsų technologijos bus naudojamos. Liepos pradžioje važiuojame į Pietų Korėją, kur susitiksime su „Samsung“ ir LG, bei žiūrėsime, kaip perkelti mūsų žinias, mūsų komponentus į didžiųjų įmonių gamybą“, – paminėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.