Dar kelios bendrovės planuoja masinius atleidimus: viena atsisakys beveik visų darbuotojų

​Nuosavo arba nuomojamo nekilnojamojo turto nuoma ir eksploatavimu užsiimanti bendrovė „Gudžionys“ ketina atsisveikinti su 14 darbuotojų. Nacionalinė švietimo agentūra irgi atleidžia beveik penktadalį darbuotojų. Tuo tarpu duonos ir šviežių konditerijos kepinių bei pyragaičių gamyba užsiimanti „Vejolita“ atleis beveik visus.

Biudžetinė įstaiga Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) ketina atleisti 65 darbuotojus ir apie tai informavo Užimtumo tarnybą.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Biudžetinė įstaiga Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) ketina atleisti 65 darbuotojus ir apie tai informavo Užimtumo tarnybą.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Dar kelios bendrovės planuoja masinius atleidimus: atsisakytų pusės darbuotojų.<br>Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.
Dar kelios bendrovės planuoja masinius atleidimus: atsisakytų pusės darbuotojų.<br>Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-07 10:31, atnaujinta 2023-06-07 15:59

Užimtumo tarnyba apie tai informuota birželio 5 dieną. „Sodros“ duomenimis, tada įmonėje dirbo 27 darbuotojai, kuriems balandį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1002,65 euro (apie 718 eurų „į rankas“).

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Gudžionys“ turi 37 akcininkus, fizinius asmenis. Ji buvo įsteigta 1992 m. Jonavoje.

2022 m. „Gudžionys“ gavo 566 tūkst. eurų pajamų, uždirbo 41 tūkst. eurų pelno.

Nacionalinė švietimo agentūra atleidžia beveik penktadalį darbuotojų

Biudžetinė įstaiga Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) ketina atleisti 65 darbuotojus ir apie tai informavo Užimtumo tarnybą.

Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą gautas gegužės 29 dieną.

„Sodros“ duomenimis, birželio 5 dieną agentūroje dirbo 360 darbuotojų, kuriems balandį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1763,51 euro (apie 1114 eurų „į rankas“).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbė, kad NŠA nuo liepos 1 dienos tampa viešojo administravimo įstaiga.

„Agentūra ne tik rūpinsis ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo prieinamumu ir kokybe, pedagoginių darbuotojų kvalifikacijos tobulinimu, švietimo įstaigų vadovų rezervo formavimu, mokinių pasiekimų vertinimu, analize ir pan., bet taip pat atliks ir valstybinę švietimo teikėjų veiklos priežiūrą, švietimo sistemos stebėseną, kurios pagrindu būtų kuriami, modeliuojami ir diegiami novatoriški švietimo sprendimai. Valstybės švietimo stebėsenos rezultatus ir siūlymus, kaip tobulinti švietimo politikos formavimą, ji teiks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai“, – skelbė ministerija.

Šiuo metu vyksta konkursas į NŠA vadovo pareigas.

„Vejolita“ atleidžia beveik visus darbuotojus

Duonos ir šviežių konditerijos kepinių bei pyragaičių gamyba užsiimanti „Vejolita“ Užimtumo tarnybai pranešė, kad ketina atleisti 23 darbuotojus.

„Sodros“ duomenimis, birželio 5 dieną įmonėje dirbo 28 darbuotojai, kuriems balandį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 773,41 euro (apie 593 eurus „į rankas“).

Juridinių asmenų registro duomenimis, vienintelė „Vejolitos“ akcininkė yra Jolanta Seniutienė.

Bendrovė įsteigta 2003 metais Vilniuje, o pernai gavo 844 tūkst. eurų pajamų, uždirbo 38 tūkst. eurų pelno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.