Teismas atmetė „Top sport“ skundą: užsieniečiui nuotoliu teiktos paslaugos – neteisėtos

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė lošimų bendrovės „Top sport“ skundą Lošimų priežiūros tarnybai dėl įsakymo panaikinimo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė lošimų bendrovės „Top sport“ skundą Lošimų priežiūros tarnybai dėl įsakymo panaikinimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė lošimų bendrovės „Top sport“ skundą Lošimų priežiūros tarnybai dėl įsakymo panaikinimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 10:00 AM

Kaip skelbiama teismo pranešime, lošimų priežiūros tarnybos direktoriaus 2022 m. spalio 27 d. įsakymu šiai bendrovei buvo skirta 15 tūkst. eurų bauda už tai, kad ji pažeidė Azartinių lošimų įstatymų nuostatas ir sudarė nuotolinio lošimo sutartį su užsienio piliečiu, nesančiu Lietuvos teritorijoje.

Išnagrinėjęs šią bylą, teismas konstatavo, kad bendrovei Azartinių lošimų įstatymo nustatyta tvarka yra išduota licencija bei leidimas organizuoti nuotolinius lošimus, tačiau jie galioja tik Lietuvos teritorijoje.

Teismo teigimu, darytina išvada, kad nuotolinių lošimų organizavimo tvarką reglamentuojančios teisės normos negali būti aiškinamos pernelyg plačiai ir tai reiškia, kad, nesant Azartinių lošimų įstatyme įtvirtinto leidimo Lietuvoje organizuojančioms bendrovėms teikti nuotolinių lošimų paslaugas užsienio piliečiams, esantiems ne Lietuvos teritorijoje, negalima.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.