Suderinta vidutinė metinė infliacija Lietuvoje – 18,4 proc.

Pagal su kitomis ES valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) 2023 m. gegužę apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 18,4 proc., praneša Valstybės duomenų agentūra.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, įtakos turėjo ir pieno bei jo produktų kainos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, įtakos turėjo ir pieno bei jo produktų kainos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 09:42

Pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija siekė 19,7 proc., o metinė (2023 m. gegužę, palyginti su 2022 m. geguže) infliacija sudarė 10,7 proc. Tuo metu pagal VKI apskaičiuotoji – 11,7 proc.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo kietojo kuro, mėsos ir jos produktų, elektros energijos, duonos ir grūdų produktų, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, automobilių, daržovių, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, farmacijos gaminių kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2023 m. gegužę, palyginti su balandžiu, sudarė -0,1 proc. Pagal VKI apskaičiuotas vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis yra -0,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.