Turkija pakeitė šalies centrinio banko vadovą: pirmą kartą poste – moteris

Naujai perrinktas Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pakeitė šalies centrinio banko vadovą, institucijos vairą penktadienį perdudodamas buvusiai Volstryto pareigūnei Hafize Gaye Erkan, kuri perims užduotį tvarkytis su vienu didžiausių pasaulyje infliacijos rodiklių.

Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 12:15

H.G.Erkan yra ėjusi aukštas pareigas bankuose „First Republic Bank“ ir „Goldman Sachs“. Ji tapo pirmąja moterimi Turkijos centrinio banko vadove.

Trečią kadenciją Turkijos prezidento poste pradedantis R.T.Erdoganas šeštadienį, birželio 3 d., pristatė naują ministrų kabinetą ir finansų ministru nominavo buvusį „Merrill Lynch“ ekonomistą Mehmetą Simseką. Jis prieštarauja netradicinei R.T.Erdogano politikai, pagal kurią kovoje su infliacija palūkanų normos ne didinamos, o mažinamos.

H.G.Erkan, apie kurios paskyrimą penktadienį buvo pranešta Turkijos oficialiajame leidinyje, vadovavimą centriniam bankui perima iš Sahapo Kavcioglu. Pastarojo kadencijos metu banko palūkanų normos buvo sumažintos iki 8,5 proc. 2021 metais jos siekė 19 proc.

Metinė infliacija Turkijoje gegužę pirmą kartą per 16 mėnesių nusmuko žemiau 40 proc. ribos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.