Kazachstano energetikos ministerija uždraudė įvežti aviacinį žibalą iš Rusijos

Dėl aviacinio žibalo pertekliaus tvyrant kaitrai geležinkelyje kyla gaisrų ir sprogimų pavojus. Tai trečiadienį pranešė Kazachstano energetikos ministerijos spaudos tarnyba, kuria remiasi naujienų agentūra „KazTAG“.

Anksčiau buvo pranešta, kad Kazachstanas mėnesiui uždraudė įvežti aviacinius degalus iš Rusijos.<br>Photothek/Scanpix nuotr.
Anksčiau buvo pranešta, kad Kazachstanas mėnesiui uždraudė įvežti aviacinius degalus iš Rusijos.<br>Photothek/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-14 15:00

„Dėl perteklinio aviacinio žibalo importo iš Rusijos Federacijos Kazachstano oro uostų reikmėms geležinkelyje prie Almatos yra daugiau kaip 420 cisternų, arba 25 tūkst. tonų, prie Astanos – daugiau kaip 100 cisternų, arba 6 tūkst. tonų.

Kai aplinkos temperatūra viršija plius 20–30 laipsnių, geležinkelyje susidaro gaisrų ir sprogimų pavojaus situacija“, – komentavo draudimą įvežti aviacinį žibalą iš Rusijos ministerija.

Žinybos atstovai taip pat pridūrė, jog dėl to, kad negaunama aviacijos kompanijų ir oro uostų paraiškų benzinui, kyla pavojus, kad Kazachstano Respublikos naftos perdirbimo gamyklose susidarys perteklinės jo atsargos ir sumažės perdirbimas.

„Todėl ministerija birželio 8 d. išsiuntė laišką nacionalinei geležinkelio bendrovei „Kazachstan temir žoli“ (KTŽ) dėl konvencinio draudimo įvežti aviacinius degalus iš Rusijos, kol situacija normalizuosis“, – paaiškino Energetikos ministerijos darbuotojai.

Anksčiau buvo pranešta, kad Kazachstanas mėnesiui uždraudė įvežti aviacinius degalus iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.