Suomijos medienos ir popieriaus gaminių bendrovės planuose – atleisti 1150 darbuotojų

Suomijos medienos ir popieriaus gaminių bendrovė „Stora Enso“ ketvirtadienį paskelbė, kad planuoja uždaryti keturis Europoje veikiančius objektus ir žemyne atleisti 1 150 darbuotojų, iš dalies dėl Rusijos invazijos į Ukrainą padarinių.

„Stora Enso“ planuoja uždaryti keturis Europoje veikiančius objektus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
„Stora Enso“ planuoja uždaryti keturis Europoje veikiančius objektus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Jun 15, 2023, 2:30 PM

„Žinoma, šios priemonės yra labai sudėtingos ir nebūtų siūlomos, jei nebūtų tikrai reikalingos mūsų ilgalaikiam konkurencingumui“, – pranešime cituojama kompanijos vadovė Annica Bresky.

Kaip teigiama, „Stora Enso“ planuoja visam laikui uždaryti vieną Suomijoje veikiančią popieriaus gamyklą, vieną gamyklą Nyderlanduose ir vieną kartono gamybos liniją Lenkijoje bei Estijoje įsikūrusią lentpjūvę. Kompanija taip pat nurodė, kad nutrūkęs medienos importas iš Rusijos lėmė padidėjusią konkurenciją dėl plaušienos, tad minėta popieriaus gamykla Suomijoje tapo ekonomiškai neefektyvi.

Rusija iki savo karo prieš Ukrainą buvo didžiausia Suomijos medienos tiekėja. Atitinkamas importas nutrūko 2022 metų liepą, Rusijai susilaukus Vakarų sankcijų. Tų pačių metų kovą „Stora Enso“ taip pat nutraukė savo veiklą Rusijos rinkoje.

Skaičiuojama, kad „Stora Enso“ visame pasaulyje, įskaitant Pietų Ameriką ir Kiniją, turi apie 22 tūkst. darbuotojų. Bendrovė nurodė, kad atleidimų procesas vyks 2023–2024 metais. Dėl planuojamos restruktūrizacijos „Stora Enso“ metiniai pardavimai sumažės 380 mln. eurų.

2023 metų pirmą ketvirtį, lyginant su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, kompanijos grynasis pelnas sumenko 35,4 proc., iki 185 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.