„Hanner“ pradėjo 60 mln. eurų vertės statybas Vilniuje – projektą sukūrė vienas žymiausių architektūros biurų pasaulyje

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ pradėjo verslo centro „Business Stadium Central“ sostinės Rinktinės gatvėje statybas. Siekiant, kad darbai vyktų sparčiai, pasirinkti du rangovai – „Klaipėdos monolitas“ ir „Fortesta“. Bendros investicijos į projektą sieks 60 mln. eurų.

 „Hanner“ pradėjo verslo centro „Business Stadium Central“ statybas.<br> „Hanner“ vizualizacija
 „Hanner“ pradėjo verslo centro „Business Stadium Central“ statybas.<br> „Hanner“ vizualizacija
„Hanner“ pradėjo verslo centro „Business Stadium Central“ statybas.<br>„Hanner“ vizualizacija
„Hanner“ pradėjo verslo centro „Business Stadium Central“ statybas.<br>„Hanner“ vizualizacija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-20 14:46

„Tai – ambicingas projektas, kurį sukūrė vienas žymiausių architektūros biurų pasaulyje „Zaha Hadid Architects. Šis verslo centras taps reikšmingu Vilniaus architektūriniu akcentu ir neabejojame – tai bus geriausias ir patraukliausias verslo centras Lietuvoje“, – sako „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Su pirmaisiais rangovais pasirašytos sutartys dėl karkaso įrengimo darbų, kurių bendra vertė – 11 mln. eurų. Šie darbai turėtų būti baigti 2024 m. antrąjį ketvirtį. Viso verslo centro statybų pabaiga numatoma 2025 m. antrąjį ketvirtį.

Pagal projektą bus statomas dviejų korpusų verslo centras – 8 ir 9 aukštų pastatai, kurie penktame aukšte bus sujungti tiltu. Bendras verslo centro plotas sieks beveik 24 tūkst. kv. m.

Pastato nuomininkai galės rinktis iš įvairių dydžių ir išplanavimų biurų erdvių, kiekvieno biuro nuomininkai turės terasas arba balkonus, kurių bendras plotas sudarys daugiau nei 5 tūkst. kv. m.

Verslo centras ir aplink jį esančios zonos bus apželdintos augalais, iš viso želdynams bus skirta ne mažiau kaip 4 320 kv. m. Viršutiniuose pastato aukštuose, iš kurių atsivers vaizdai į Gedimino pilį ir senamiestį, bus įrengtas sporto klubas ir du baseinai – vienas iš jų vaikams.

Didelis dėmesys bus skiriamas tvariųjų pastatų sistemoms, kurios mažins energijos suvartojimą statinio eksploatacijos metu. Siekiant efektyviai išnaudoti saulės šilumą, bus įrengtos fasado žaliuzės, o naudojant natūralų hibridinį vėdinimą, didelio efektyvumo šilumos mainų ir rekuperacijos sistemas, bus sumažintos energijos sąnaudos. Naujasis verslo centras bus A++ energinės klasės ir atitiks žaliųjų pastatų standartus.

„Business Stadium Central“ bus sostinės centre įsikūrusio verslo kvartalo „Business Stadium“ centrinis pastatas. Šiame kvartale „Hanner“ jau yra išvysčiusi tris verslo centrus: „Business Stadium West“, „Business Stadium North“ ir „Business Stadium North East“, taip pat – „Courtyard by Marriott“ viešbutį. Verslo kvartale iš viso bus įrengta daugiau kaip 100 tūkst. kv. m biurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.