Iš Kinijos milžinės „Alibaba“ – netikėta žinia apie pokyčius

Kinijos elektroninės prekybos koncernas „Alibaba“ antradienį, birželio 20 d., netikėtai paskelbė, kad jo vadovo poste netrukus bus įgyvendinti pokyčiai.

Pastaraisiais metais „Alibaba“ teko susidurti su įvairiais sunkumais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pastaraisiais metais „Alibaba“ teko susidurti su įvairiais sunkumais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-20 11:37

Apie tai pranešta tuo metu, kai rinkos lyderis ruošiasi didelei savo veiklos reorganizacijai. Kaip teigiama, technologijų milžino generalinį direktorių ir valdybos pirmininką Danielį Zhangą šiuose postuose atitinkamai pakeis Eddie Wu ir Josephas Tsai. Anot „Alibaba“, pokyčiai bus įgyvendinti rugsėjo 10 dieną.

D.Zhangas pranešime teigė, kad dabar esą yra „tinkamas laikas“ jo atsistatydinimui. Koncernas nurodė, kad po pasitraukimo D.Zhangas dirbs grupės „Alibaba Cloud Intelligence Group“ vadovu bei valdybos pirmininku. Būsimasis „Alibaba“ valdybos pirmininkas J.Tsai išplatintame pranešime išgyrė D.Zhangą ir kalbėjo apie jo pademonstruotą „nepaprastą lyderystę beprecedenčio neapibrėžtumo, pastaraisiais metais veikusio mūsų bendrovę, akivaizdoje“.

Pastaraisiais metais „Alibaba“ teko susidurti su įvairiais sunkumais, įskaitant griežtesnius Pekino apribojimus Kinijos technologijų sektoriui ir silpnas vartotojų išlaidas, kurios jau tris ketvirčius pastebimai smukdo koncerno pajamų augimą. Kompanija kovo pabaigoje šokiravo rinkas, paskelbdama, kad „Alibaba“ bus išskaidyta į šešias mažesnes dalis, esą siekiant neprarasti konkurencingumo.

„Alibaba“ 1999 metais įkūrė verslininkas Jackas Ma. Jis nuo 2020-ųjų ne itin dažnai pastebimas viešumoje. Tada J.Ma pasakė kalbą, kurioje užsipuolė Kinijos reguliuotojus – po šių verslininko komentarų Pekinas nutraukė planuotą „Alibaba“ antrinės bendrovės „Ant Group“ akcijų listingavimą, o koncernas susilaukė rekordinės 2,75 mlrd. JAV dolerių (2,5 mlrd. eurų) dydžio baudos dėl tariamai nesąžiningos verslo praktikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.