Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo takas vėl atviras: skrydžiui ruošiami 9 dėl incidento negalėję kilti lėktuvai

Lietuvos oro uostai informuoja, kad orlaivis buvo pašalintas nuo riedėjimo tako dalies, esančios kilimo-tūpimo skrydžių juostoje. Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo takas operacijoms atidarytas nuo 20 val. 40 min.

 Vilniaus oro uoste turėjusiam kilti lėktuvui sprogo padanga.<br> Lrytas.lt/K.Starkevičiaus FB nuotraukų montažas
 Vilniaus oro uoste turėjusiam kilti lėktuvui sprogo padanga.<br> Lrytas.lt/K.Starkevičiaus FB nuotraukų montažas
  Vilniaus oro uoste turėjusiam kilti lėktuvui sprogo padanga.<br>V.Skaraičio nuotr.
  Vilniaus oro uoste turėjusiam kilti lėktuvui sprogo padanga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-21 17:52, atnaujinta 2023-06-21 21:22

Uosto duomenimis, incidentas paveikė 24 skrydžius. 5 atvykstančius orlaivius oro bendrovės nukreipė į Kauno oro uostą, viena į Rygą.

Buvo atšaukti 9 skrydžiai, iš jų 4 atvykimai ir 5 išvykimai. Šiuo metu Vilniaus oro uoste skrydžiui ruošiami 9 dėl incidento negalėję kilti lėktuvai ir jų keleiviai.

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo Seimo narys Kazys Starkevičius, jo artimieji buvo būtent šiame lėktuve. Tuo metu, kai sprogo lėktuvo padanga, keleiviai jau sėdėjo savo vietose. „Nusimovė ratas. Buvo girdėti sprogimas, į kraštus išsilakstė gumos. Iš pradžių keleiviams lėktuve neleido labai judėti, o po to privažiavo trapas ir visus išlaipino“, – artimųjų pasakojimą perdavė pašnekovas.

K.Starkevičiaus žiniomis, į Briuselį ketinę vykti keleiviai į Belgiją išskris kitu lėktuvu apie pusę pirmos nakties.

Feisbuke Vilniaus oro uostas rašė, dėl lėktuvo techninio gedimo, įvykusio apie 16 val. 20 min., užblokuotas vienas iš Vilniaus oro uosto riedėjimo takų. Šio skrydžio keleiviai išlaipinti ir atvežti į terminalą. Keleiviais rūpinasi antžeminio aptarnavimo bendrovė.

„Vyksta techninis situacijos vertinimas, ruošiamasi lėktuvo šalinimui nuo riedėjimo tako. Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo takas uždarytas iki 20 val.“, – rašė oro uosto atstovai.

Oro bendrovė „LOT Polish Airlines“, negalėjusi tūpti Vilniaus oro uoste, nusprendė lėktuvą su keleiviais grąžinti į Varšuvos oro uostą.

Incidentas paveiks iki 20 val. iš Vilniaus oro uosto planuotus skrydžius. Keleiviai kviečiami sekti informaciją švieslentėse ir Vilniaus oro uosto interneto svetainėje www.vilnius-airport.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.