A. Mazuronis žeria kritiką: mokesčių reformą daro dėl akių – siekia apgauti Europos Komisiją

Vyriausybei patvirtinus mokestinių pakeitimų paketą, Seimo Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis sako, kad parlamentui teikiama reforma nesulauks palaikymo. Anot opozicijos politiko, jos rengėjai „net neslepia“, kad reforma „daroma dėl akių“ – esą siekiant „apgauti Europos Komisiją (EK)“, kad ši skirtų dar neišmokėtus 26 mln. eurų Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (angl. Recovery and Resilience Facility, RRF) lėšų.

Ministrų kabineto priimtame mokestinių pakeitimų pakete pakoreguoti gyventojų pajamų, pelno, ir nekilnojamojo turto mokesčių įstatymai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ministrų kabineto priimtame mokestinių pakeitimų pakete pakoreguoti gyventojų pajamų, pelno, ir nekilnojamojo turto mokesčių įstatymai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Skaistė.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Skaistė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 A.Mazuronis.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
 A.Mazuronis.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 9:53 AM

„Pristato ir sako: „Turbūt nepriimsim, pateikimui pritarsim, padiskutuokim Seime“. Ką reiškia toks pristatymas? Reiškia, kad nieko nepriimsim, procesą inicijuojame tik dėl proceso arba dėl to, kad apgautume EK, kad skirtų RRF lėšas, kurios dabar užlaikytos“, – „Žinių radijui“ sakė A.Mazuronis.

„Koalicijos partneriai sako: „Mes nepritarsim. Pateikimui padiskutuokim, bet iš principo kas siūloma yra negerai ir čia tikriausiai nieko nebus priimta“, – teigė jis.

Vyriausybė trečiadienį, birželio 21 d., apsvarstė mokesčių reformą, ji Seime turėtų būti pateikta ateinančią savaitę. Trečiadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė besivilianti, kad reforma Seimui bus pateikta sėkmingai, o pradėjus ją svarstyti prasidės diskusijos, kaip toliau paketą koreguoti.

G.Skaistė taip pat pridūrė laukianti opozicijos kvietimo susitikti ir aptarti paketą.

A.Mazuronis savo ruožtu abejojo, ar Seime pavyks rasti kompromisinį reformos variantą.

„Numetama, pasakoma, kad kas numetama, yra netinkama, bet kažką pateikime ir tada pradėkime diskusijas, kurios niekur nenuves. Ką sakė ir premjerė, praktiškai pažodžiui“, – sakė A.Mazuronis.

Ministrų kabineto priimtame mokestinių pakeitimų pakete pakoreguoti gyventojų pajamų, pelno, ir nekilnojamojo turto mokesčių įstatymai.

Pasak G.Skaistės, projektai pataisyti atliepiant mažųjų partnerių valdančiojoje daugumoje pastabas, taip pat – Pasaulio banko, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos rekomendacijas.

Pasak Finansų ministerijos, reforma siekiama mokesčių sistemą padaryti sąžiningesne ir labiau subalansuota, mažinti pajamų nelygybę, skatinti verslus investuoti į žaliuosius sprendimus ir inovacijas, mokesčių mokėjimą padaryti patogesniu.

Savo ruožtu verslo atstovai paketą kritikuoja, esą jį rengiant nebuvo atsižvelgta į jų pastabas, o nepaisant korekcijų, mokesčiai vis vien bus keliami.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį sakė, kad reformą pateikus, vasarą galės vykti diskusija dėl kiekvieno įstatymo pakeitimo pakete.

„Aptarėme tai, kas yra gero ir kas yra mažiau gero siūlomoje mokesčių reformoje. Mūsų pozicija nesikeičia – po pateikimo ketiname pritarti. Per vasarą bus diskusijos ir vėliau, žinoma, diskutuosime dėl kiekvieno punkto“, – ketvirtadienį teigė V.Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.