Žiniasklaida: „Plungės šilumos tinklai“ kaltina merą A. Klišonį bendrapartiečio įmonės protegavimu

Buvusi savivaldybės įmonės „Plungės šilumos tinklai“ vadovybė tikina, kad Plungės rajono meras Audrius Klišonis protegavo nepriklausomą šilumos gamintoją „Plungės bioenergija“, vadovaujamą bendrapartiečio, Liberalų sąjūdžio nario Gedimino Šumsko, skelbia portalas lrt.lt.

A.Klišonis.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Klišonis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 9:53 AM

Buvęs „Plungės šilumos tinklų“ valdybos pirmininkas Justinas Šimkus LRT Tyrimų skyriui teigė, kad įmonė su A. Klišoniu konfliktavo, nes, pasak jo, meras ne kartą protegavo privatų šilumos gamintoją „Plungės bioenergija“.

Portalo žiniomis, liberalas spaudė savivaldybės įmonės vadovus ieškoti kelių leisti naudotis savo infrastruktūra bei pirkti šilumos energiją iš šio nepriklausomo tiekėjo. Remdamasis slapta darytu birželio 6 d. įrašu, kuriame dalyvavo meras A. Klišonis bei „Plungės šilumos tinklų“ direktorė Margarita Charitonova bei J. Šimkus, nurodoma, kad liberalas priekaištauja dėl ankstesnėje kadencijoje negautos informacijos apie įmonę ir laikėsi pozicijos, kad su privačiu nepriklausomu energijos gamintojus reikia susitarti.

Visgi, pats Plungės rajono meras A. Klišonis portalui lrt.lt neigė kada nors raginęs savivaldybės įmonę dėl ko nors derėtis su „Plungės bioenergetika“ ar kaip nors protegavęs šią įmonę.

J. Šimkus vasaros pradžioje atsistatydino iš „Plungės šilumos tinklų“ valdybos pirmininko pareigų, nurodydamas, kad A. Klišonis viešai išsakė nepagrįstus kaltinimus dėl ankstesnių metų įmonės rezultatų. Netrukus atsistatydino ir įmonės direktorė M. Charitonova, kurios, lrt.lt teigimu, metinio pranešimo nepatvirtino savivaldybės rajono taryba.

Portalo lrt.lt žiniomis, situacija Plungės savivaldybėje susidomėjo ir atidžiai stebi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) – šiuo metu, teigiama, vertinama turima informacija.

Nuo 2017 m. „Plungės bioenergijai“ vadovaujantis G. Šumskas priklauso Liberalų sąjūdžiui – kaip ir meras A. Klišonis. Šių metų savivaldos rinkimuose jis Liberalų sąjūdžio sąraše į Plungės tarybą buvo įrašytas 17 numeriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.