G. Nausėda: jau priartėta prie realių sprendimų, kaip paimti įšaldytą rusišką turtą

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad Europoje vis dar yra skeptiškų balsų dėl įšaldyto rusiško turto panaudojimo, tačiau jau „gerokai pasistūmėta“, kalbant apie realias teisines priemones, kaip jis gali būti įgalintas. Pasak jo, šiandien jau yra priartėta prie realių sprendimų, kaip paimti rusišką, ypač privačių oligarchų, turtą.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jun 29, 2023, 3:36 PM

„Visada yra skeptiškų balsų, bet svarbu, kad mes tikrai gerokai pasistūmėjome kalbėdami apie realias teisines priemones įšaldytą turtą panaudoti. Manau, kad šių diskusijų persilaužimas įvyko per pastaruosius keletą mėnesių, tą mačiau jau ir Reikjavike, Europos Tarybos susitikimuose. Šiandien jau priartėta prie realių sprendimų, kaip paimti turtą, ypač privačių oligarchų “, – žurnalistams Briuselyje teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas tikino, kad ukrainiečiai labiau nerimauja ne dėl Europos Sąjungos (ES) sprendimų įšaldyto rusiško turto klausimu, bet dėl ES dėmesio trūkumo prisidedant prie Ukrainos atstatymo.

„Tai jau net yra įtraukta į paramos Ukrainai schemas. Ukrainiečiai šiek tiek nerimauja dėl to, kad mes, Europos Sąjunga, pernelyg daug dėmesio skiriame įšaldytų pinigų resursams, o turėtume daugiau dėmesio skirti tam, kuo mes patys dar galime prisidėti prie Ukrainos atstatymo“, – sakė prezidentas.

„Šioje vietoje jau padarėme pažangą ir padarysime didesnę“, – tikino jis.

Lietuva yra viena iš šalių, kuri ragina tarptautinę bendruomenę įšaldytą rusišką turtą panaudoti kaip vieną iš pagrindinių šaltinių Ukrainos atstatymui po karo. Šalies politikai tvirtai laikosi pozicijos, kad už ukrainiečių patiriamus nuostolius sumokėti turi agresorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.