Užimtumo tarnyba: Europoje – nedarbo augimas

Nors perspektyvos išlieka teigiamos, Europos darbo rinkos barometras mažėja antrą mėnesį iš eilės, praneša Užimtumo tarnyba.

Nors perspektyvos išlieka teigiamos, Europos darbo rinkos barometras mažėja antrą mėnesį iš eilės.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Nors perspektyvos išlieka teigiamos, Europos darbo rinkos barometras mažėja antrą mėnesį iš eilės.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 10:20 AM

Europos darbo rinkos barometro duomenimis, Europos valstybinių užimtumo tarnybų tinklo ir Užimtumo tyrimų instituto (IAB) darbo rinkoje pirmaujantis rodiklis siekia 101. Palyginti su gegužės mėnesiu, šis rodiklis sumažėjo 0,6 balo. Jis vis dar išlieka aukščiau neutralios ribos.

Skelbiama, kad nedarbo komponentas sumažėjo 0,3 balo iki 99,5 – tai rodo nežymų nedarbo augimą. Užimtumo komponentas sumažėjo 0,8 balo, bet išlieka teigiamas – 102,6. Tai rodo, kad užimtumas Europoje didės, nors ir lėčiau.

Anot IAB prognozių vadovas Enzo Weberio, ekonominės energetikos krizės pasekmės užsitęsė ir pristabdė darbo rinkų plėtrą.

„Po metų pradžios atsigavimo, dabar Europos darbo rinkų perspektyvos susilpnėjo“, – teigė E. Weberis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.