Viena šalis visiškai uždraudė naudoti plonus plastikinius maišelius

Naujoji Zelandija pirmoji iš pasaulio šalių uždraudžia plonus plastikinius maišelius, kurie prekybos centruose naudojami vaisiams ir daržovėms susidėti. Šeštadienį įsigaliosiantis draudimas bus taikomas ir plastikiniams šiaudeliams bei plastikiniams stalo įrankiams, praneša agentūra AP.

Naujoji Zelandija pirmoji iš pasaulio šalių uždraudžia plonus plastikinius maišelius, kurie prekybos centruose naudojami vaisiams ir daržovėms susidėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujoji Zelandija pirmoji iš pasaulio šalių uždraudžia plonus plastikinius maišelius, kurie prekybos centruose naudojami vaisiams ir daržovėms susidėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 1:22 PM, atnaujinta Jul 1, 2023, 10:20 AM

Naujosios Zelandijos vyriausybė 2019 m. jau uždraudė storesnius plastikinius pirkinių maišelius. Taip ji nori sumažinti vienkartinio plastiko naudojimą. Dabar dauguma pirkėjų į prekybos centrus jau nešasi savo daugkartinio naudojimo pirkinių maišelius.

„Naujojoje Zelandijoje susidaro per daug atliekų, per daug plastiko atliekų“, – sakė aplinkos viceministrė Rachel Brooking.

Po 2019 m. draudimo jau sunaudota daugiau kaip milijardu mažiau plastikinių maišelių. Tikimasi, kad naujasis draudimas leis per metus sunaudoti dar 150 mln. mažiau maišelių.

Nepaisant kovos su plastiku kampanijos, kritikai abejoja liberalios vyriausybės aplinkosaugos rodikliais. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad bendras šalyje išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis nesumažėjo nuo tada, kai vyriausybė 2020 m. simboliškai paskelbė ekstremalią padėtį klimato kaitos srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.