V. Čmilytė-Nielsen nepritaria neterminuotam lengvatiniam PVM tarifui kavinėms: nedarykime „Švilpiko dienos“

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neketina pritarti Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ siūlymui taikyti neterminuota lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą maitinimo sektoriui. Ji tikina nepritarusi lengvatos pratęsimui jau praėjusiais metais, o šiemet siūlo nedaryti „Švilpiko dienos“ ir nepritarti iniciatyvai.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jul 4, 2023, 11:12 AM

„Praėjusiais metais turėjome tą diskusiją, laikiausi nuomonės, kad to pratęsimo iki rudens nereikėtų, kadangi vis tiek grįšime prie tos pačios diskusijos su tais pačiais argumentais. Mano manymu, kadangi jau tuo metu buvo sutarimas, kad tęsti tokios lengvatos nereikėtų, šį rudenį siūlau nedaryti „Švilpiko dienos“ ir nekartoti lygiai to paties, kas buvo praėjusiais metais“, – antradienį Seime žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad antradienį Seime teikiamas Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių siūlymas lengvatinį 9 procentų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą restoranų, kavinių ir panašių maitinimo įstaigų teikiamoms maitinimo paslaugoms taikyti neterminuotai. Šis siūlymas po pateikimo turėjo būti svarstomas praeitą ketvirtadienį vykusio parlamento posėdžio metu, bet tuomet buvo parašyta klausimui pertraukos iki kito posėdžio.

Siūlymo rengėjai pažymi, kad tokiu būdu siekiama mažinti šešėlį, didinti PVM mokėtojų skaičių, kurti naujas darbo vietas, skatinti vartojimą ir turizmo atsigavimą, išsaugoti maitinimo sektoriaus patrauklumą ir užtikrinti darbo užmokesčio augimą. Tarp įstatymo projektą rengusių parlamentarų, be demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių taip pat yra ir „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Šiuo metu PVM lengvata maitinimo įstaigoms numatoma iki 2023 metų pabaigos.

Praeitų metų pabaigoje Seimas priėmė sprendimus, kuriais buvo numatyta neribotam laikui taikyti PVM lengvatą apgyvendinimo paslaugų įmonėms, meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.