Skelbia, kaip parduotuvės dirbs per NATO viršūnių susitikimą – į kai kurias pateksite sudėtingiau, bus ir visai uždarytų

Artėjant liepos 11–12 d. Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui prekybos tinklai praneša, kaip dirbs šiomis dienomis. Kai kurias parduotuves bus sunkiau pasiekti.

Artėjant liepos 11–12 d. Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui prekybos tinklai praneša, kaip dirbs šiomis dienomis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Artėjant liepos 11–12 d. Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui prekybos tinklai praneša, kaip dirbs šiomis dienomis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 12:09 PM, atnaujinta Jul 7, 2023, 4:02 PM

Lidl

„Lidl“ skelbia, kad sostinės parduotuvės neeilinio renginio dienomis dirbs kaip įprastai, tačiau, įsigaliojus eismo ribojimams, dvi parduotuves bus sudėtingiau pasiekti automobiliu ir kitomis transporto priemonėmis.

„Liepos 7–13 d. visos mūsų parduotuvės veiks įprastai, tačiau laikini eismo ribojimai gali iš dalies paveikti dviejų „Lidl“ parduotuvių, įsikūrusių Gedimino pr. ir Sausio 13-osios g., lankytojus. Dėl to siekiant išvengti nepatogumų, siūlome šių parduotuvių lankytojus susipažinti su laikinais eismo pokyčiais ir atitinkamai susiplanuoti apsipirkimą“, – teigia „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Pagal Vilniaus miesto savivaldybės skelbiamus laikinus eismo organizavimo pakeitimus, liepos 10–13 d. bus draudžiamas automobilių, dviračių, paspirtukų ir kitų transporto priemonių eismas centrinėje miesto dalyje.

Pačiame Vilniaus centre, Gedimino pr. 9, įsikūrusi „Lidl“ parduotuvė dirbs įprastu laiku, tačiau pirkėjai kviečiami įvertinti numatomus eismo ribojimus ir atvykti į parduotuvę pėsčiomis. Norintieji į parduotuvę vykti automobiliu ar kitomis transporto priemonėmis, kviečiami apsilankyti netoli Vilniaus centro adresu Rasų g. 9A įsikūrusioje „Lidl“ parduotuvėje.

Eismo organizavimo pakeitimų planuose numatomas ir transporto priemonių judėjimo Laisvės pr. ribojimas. Liepos 11–12 d. automobiliai Laisvės pr. atkarpoje nuo Savanorių žiedo iki Spaudos rūmų galės judėti tik Spaudos rūmų kryptimi.

Norintiems patekti į Sausio 13-osios g. 3 įsikūrusią „Lidl“ parduotuvę, rekomenduojama rinktis alternatyvų maršrutą – atvykstant Spaudos rūmų kryptimi, Sietyno g. sukti į A.P.Kavoliuko g./I.Šimulionio g. kertant Laisvės pr., taip pasiekiant parduotuvę. Taip pat pirkėjai kviečiami įprastais maršrutais atvykti į kitas artimiausias parduotuves Pilaitėje (Nidos g. 1) ar Karoliniškėse (L.Asanavičiūtės g. 1H).

Pirkėjai, norintys apsilankyti „Lidl“ tinklo parduotuvėse Gedimino pr. ir Sausio 13-osios g., visą su eismo ribojimais susijusią informaciją gali rasti Vilniaus miesto savivaldybės pateiktame eismo organizavimo pakeitimų žemėlapyje.

„Iki“

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad Vilniaus centre esančios „IKI Express“ parduotuvės veiks kaip įprasta ir lauks lankytojų. Be to, renginio dienomis bus taikoma solidi nuolaida elektroninėje parduotuvėje užsakytų pirkinių atsiėmimo paslaugai.

Pasak jos, artėjančiam NATO viršūnių suvažiavimui buvo atsakingai ruoštasi iš anksto, komunikuota su valstybės institucijomis, atsakingomis už eismo ribojimus. Pagal tai prekybos tinkle perdėlioti logistikos grafikai, personalo atvykimo ir išvykimo procesas.

„Be to, pasididinome atvežamų produktų kiekį, tad renginį pasitinkame pasiruošę ir entuziastingai. Tai turbūt pirmas tokio svarbumo renginys modernioje Lietuvos istorijoje, ir mums labai džiugu, kad galėsime savo parduotuvėse priimti visus miesto svečius bei sostinės gyventojus nusipirkti užkandžių, įvairių gėrimų, suvenyrų ar produktų greitam šaldytuvo papildymui. Miesto centre visą parą dirbs ir mūsų dvi autonominės parduotuvės“, – pažymi V. Budrienė.

Laikinų pokyčių sulauks tik tie, kurie gyvendami ribojimų zonoje pageidaus užsisakyti prekių į namus. Kaip teigia V. Budrienė, NATO viršūnių susitikimo metu prekių pristatymo startuolis „LastMile“ negalės pristatyti pirkinių į namus tose zonose, kuriose eismas bus ribojamas.

„Tačiau tuo metu kviečiame pirkėjus „LastMile“ programėlėje rinktis prekių atsiėmimą į parduotuvę arba į automobilį. Tomis dienomis siūlome išskirtinę -20 proc. nuolaidą atsiėmimo paslaugai“, – pranešė „Iki“ komunikacijos vadovė.

Rimi

Prekybos tinklas „Rimi“ skelbia, kad liepos pradžioje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu visos „Rimi“ parduotuvės sostinėje dirbs savo įprastu grafiku, tačiau liepos 10–13 dienomis nebus teikiama pristatymo į namus paslauga zonose, kuriose bus taikomi eismo ribojimai.

„Suprantame, kad liepos pradžioje vyksiantis NATO šalių vadovų susitikimas yra istorinis įvykis mūsų šaliai, kuriam tiek valstybė, tiek verslininkai ir patys miestiečiai ruošiasi iš anksto. Šis svarbus renginys paveiks vilniečių ir miesto svečių kasdienybę, tad norime informuoti savo pirkėjus, kad jie galėtų tam pasiruošti ir minėtomis dienomis pasirinkti jiems patogiausią apsipirkimo būdą“, – sako „Rimi Lietuva“ Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Dalia Čenkienė.

Prekybos tinklo atstovė tikina, kad gyvenantys ar dirbantys tose zonose, kuriose bus eismo galės apsipirkti internetu, bet turės rinktis prekių atsiėmimą „Rimi“ parduotuvėje arba „Drive“ prekių atsiėmimo punktuose, arba apsipirkti įprastai veikiančiose fizinėse „Rimi“ parduotuvėse.

Maxima

Būsimi ribojimai Vilniuje palies 7 prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves, tačiau visos jos dirbs įprastu laiku.

„Užtikrinsime, kad NATO renginio metu į mūsų parduotuvės prekių tiekimas nesutriktų ir pirkėjai rastų visas būtinąsias bei aktualias prekes“, – komentuoja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

Norfa

Į ribojamo eismo teritoriją pateks ir visiškai bus uždaryta tik viena „Norfos“ parduotuvė, esanti Parodų gavėje, netoli „Litexpo“.

Anot „Norfos“ atstovo D.Ryliškio, ji uždaroma nedidelei rekonstrukcijai: „Bet kuriuo atveju per NATO susitikimą ji negalėtų normaliai dirbti.“

Kitos Vilniuje esančios šio prekybos tinklo parduotuvės dirbs įprastu laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.