Klaipėda Danės upe paleido dar nematytą transporto priemonę  Pasakė, kuriomis dienomis atostogauti pigiausia

Klaipėda stebina naujove – elektriniu vandens autobusu, plukdančiu Danės upe. Tarp nusprendusiųjų jį išbandyti – ne tik vienos gyventojai, bet ir svečiai iš kitų miestų. Anot ekspertų, tai gali tapti ne tik kasdien naudojama transporto priemone, norint nusigauti iš vienos vietos į kitą, bet ir turistų traukos objektu.

Klaipėda stebina naujove – elektriniu vandens autobusu, plukdančiu Danės upe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėda stebina naujove – elektriniu vandens autobusu, plukdančiu Danės upe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėda stebina naujove – elektriniu vandens autobusu, plukdančiu Danės upe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėda stebina naujove – elektriniu vandens autobusu, plukdančiu Danės upe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 7:20 PM

Pradinė maršruto stotelė – Senamiestyje, netoli burlaivio „Meridianas“. Elektrinis vandens autobusas stoja šešiose stotelėse: „Senamiestis“, „Liepų tiltas“, „Danės slėniai“, „Senvagė“, „Botanikos sodas“ ir „Tauralaukio tiltas“.

„Populiarumo sulaukiame nemažai. Ši paslauga integruota į bendrą viešojo transporto sistemą, galioja el. bilietai, taip pat galima atsiskaityti banko kortele.

Tikime, kad tai prisideda ir prie turizmo skatinimo, kadangi reisai vykdomi kiekvieną dieną, maždaug kas pusantros valandos, tai tiek kruiziniais laivais iš kitų šalių atvykstantys keleiviai, tiek kitų Lietuvos miestų gyventojai, manau, tikrai galės pasinaudot šia paslauga“, – „Lietuvos ryto“ televizijai komentavo Julius Paulikas, Klaipėdos keleivinio transporto departamento vadovas.

Jo žodžius patvirtino pakalbinta moteris, kuri į Klaipėdą dėl šios pramogos atvyko tiesiai iš Raseinių.

Tačiau tai įdomu ir klaipėdiečiams. Štai kalbintas vyriškis tikino, jog Klaipėda – jo gimtasis miestas, į kurį pažvelgti iš kitos perspektyvos ne ką mažiau įdomu, todėl ir įsėdo į vandens autobusą.

„Įdomu pažiūrėti į tas vietas, kurias įpratęs esu matyti būdamas sausumoje. To seniai reikėjo Klaipėdoje“, – teigė jis.

Populiarėja keliavimas šalyje

Pasak Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros direktorės Olgos Gončarovos, vietinis turizmas Lietuvoje populiarėja. Gyventojai dažniausiai renkasi ramų poilsį gamtoje, lanko gamtos objektus.

„Kelis metus iš eilės išlieka ta pati tendencija – žmonės Lietuvoje keliauja, vietinis turizmas populiarėja, tampa madingas“, – komentavo ji.

Ne ką mažiau populiarios ir kelionės su nakvyne. Tiesa, pasirenkantiems tokį poilsį teks paploninti piniginę, mat savaitgalio išvyka vienam asmeniui per metus brango apie 30 eurų, o kasmečių atostogų išlaidos išaugo bemaž 120 eurų.

„Ilgiesiems savaitgaliams žmonės pasiryžę išleisti vidutiniškai apie 256 eurus asmeniui. Per ilgąsias atostogas, trunkančias daugiau nei 5 dienas, išleidžia apie 400 eurų, o trumpesnes ar įprastą savaitgalį – 130 eurų asmeniui“, – sumas įvardijo O.Gončarova.

Patarimai, kaip sutaupyti

Nors viskas brangsta, keliautojų – nemažėja, tad artimiausiu metu kainų kritimo tikėtis neverta, pareiškė kelionių organizatoriaus „Makalius“ vadovas Rimvydas Širvinskas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad daugelis lygina atostogų Lietuvoje ir užsienyje kainas, tačiau nevertėtų to daryti: „Galima savaitę paatostogauti Turkijoje už tuos pačius 500 eurų su paketu „viskas įskaičiuota“. Tačiau nebūčiau linkęs lyginti kokybės, nes Lietuvoje neretai 3 žvaigždučių viešbutis yra daug geresnis, kokybiškesnis nei 5 žvaigždučių viešbutis Turkijoje.“

Visgi norinčius sutaupyti R.Širvinskas ragina vengti planuoti atostogas ilgųjų savaitgalių metu, taip pat rekomenduoja kelionę rezervuoti kiek įmanoma anksčiau. „Lietuvoje poilsį vertėtų planuotis darbo dienomis, taip galima sutaupyti ir sumokėti 20–30 proc. mažiau.

Jeigu keliaujate su didesne kompanija, apsvarstykite privataus sektoriaus siūlomas nakvynes ar kaimo turizmo sodybos nuomą. Taip galite sutaupyti, kadangi keliauja daugiau nei du asmenys“, – patarė ekspertas.

„Keliauk Lietuvoje“ duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje – 118 proc. daugiau vietinių kelionių nei tuo pačiu metu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.